Konyhai kések Kanetsune Seki
A professzionális konyhakés felbecsülhetetlen segítség minden konyhában. Gondolkodik rajta, milyen konyhakéseket érdemes vásárolni? Nálunk a világmárkák konyhakéseinek széles választékát találja. Milyen késeket találhat tehát nálunk? Alapvető darab a szakácskés, a japán konyhakések, a henteskések, a filézőkések, a santoku kések, valamint a kis zöldséghámozó kések. Különálló késeket és teljes késkészleteket is vásárolhat.
A Knilandnál a világ minden tájáról származó, kiváló minőségű konyhakéseket talál – hagyományos japán késeket, mint a Tojiro, Kanetsune Seki vagy Kai, professzionális Böker konyhakéseket a németországi Solingenből, francia Opinel késeket, egyszerű, mégis kiváló minőségű svéd Frosts (Mora) késeket, modern Samura késeket, valamint világhírű svájci Victorinox konyhakéseket. Ajándéknak például kiváló választás lehet egy konyhakéskészlet.
-
Konyhai késkészlet
-
Japán konyhai kések
-
Szakács kések (Chef) FAV
-
Hentes kések
-
Filéző kések
-
Univerzális konyhai kések
-
Gyümölcs és zöldségkés
-
Kenyérvágó kés
-
Szeletelő kések
-
Konyhai bárd
-
Steak kések
-
Húsvilla
-
Konyhai késtartók, késtartó blokkok
-
Vágásálló kesztyűk
-
Böker konyhai kések
-
Dick konyhai kések
-
Frosts (Mora) konyhai kések
-
KAI Japán konyhai kések
-
Samura konyhai kések
-
Satake Japán konyhai kések
-
Opinel konyhai kések
-
Tojiro Japán konyhai kések
-
Victorinox konyhai kések
-
Zwilling konyhai kések
-
Wüsthof konyhai kések
Termékek rendezése
Termékek listája
DSR-1K6 rozsdamentes acél séfkés. A penge hossza 21 cm, a teljes hossz 34 cm. Markolata Pakkawood fával készült.
Listairányítás elemei
Tippek a konyhakései élettartamának meghosszabbításához
A kések mosása és tisztítása
Bár a mosogatógépben való tisztítás a legkényelmesebb megoldásnak tűnhet, a legtöbb kés esetében ez valójában a legrosszabb választás. Még akkor is, ha a gyártó jelzi, hogy a kés mosogatógépben mosható, a kés élettartamának megőrzése érdekében sokkal ajánlottabb a kézi mosás. A fa nyelű késeket semmilyen körülmények között ne tegye mosogatógépbe. Az agresszív tisztítószerek – például a mosogatókapszulák – visszafordíthatatlan károsodást okozhatnak a kés pengéjén vagy nyelén. Ezenfelül a kések a mosogatógépben más eszközökhöz ütközhetnek, ami a pengék megsérüléséhez vezethet. Ezért minden konyhakést ajánlott kézzel elmosni, majd alaposan megtörölni és megszárítani.
Kések élezése
A legjobb vágási tulajdonságok megőrzése érdekében minden kést időnként meg kell élezni. Ideális esetben minden főzés előtt acélt (fenőacélt) használjunk, amely segít a késeket hosszabb ideig élesen tartani. Ha a kései érezhetően tompák, érdemes fenőkövek, élezőkészletet vagy elektromos késélezőt használni. A kések élezéséről többet az Élezés kategóriában talál.
Kések biztonságos tárolása
Sokan kedvelik, hogy a késeiket a konyhai fiókban tartják más éles eszközökkel együtt, azonban ezek hosszú távon károsíthatják a kés pengéjét. Ha mégis fiókban szeretné tárolni a késeket, pengévédőket ajánlunk. Ideális megoldást jelentenek a késállványok, amelyek lehetnek mágneses sínek, tartók vagy fából készült blokkok. Ezek nemcsak megvédik a késeket, hanem átláthatóbbá teszik azok elhelyezését, így gyorsabbá válik az ételkészítés a konyhában.
