Dellinger Carbon Fiber Octagon Santoku konyhakés 18,5 cm
Kód: XZ-PM80-RS-CFKapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Damaszkuszi Dellinger Carbon Fiber Octagon Santoku kés – 18,5 cm
A könnyű Santoku kés mindössze 2 mm vékony pengével és 18,5 cm hosszúsággal rendelkezik. Egy sokoldalú kés, amely alkalmas bármilyen típusú vágási feladatra. Hű társ lesz hús, hal, zöldség és gyümölcs feldolgozásánál is. A japán „santoku” szó jelentése: „három erény/felhasználás”, ami jól tükrözi a kés sokoldalúságát. A penge rövidebbnek tűnik, és eltér a klasszikus séfkéstől a geometriai kialakításában. A Santoku elnevezés gyakran egyesíti a séfkés és a japán Nakiri kés előnyeit, így használat közben mindkét típus tulajdonságait ki tudja aknázni.
A szemet gyönyörködtető damaszkuszi minta különleges megjelenésével azonnal megragadja a figyelmet. Az egyedülálló Ice Hypnosis minta nemcsak hipnotikus hatást kelt, hanem csökkenti a vágás közbeni súrlódást, és megakadályozza, hogy az alapanyagok a pengéhez tapadjanak. A damaszkuszi kések mindegyike egyedi művészi darab, és nagyon könnyen konyhája kedvencévé válhat.
A kés pengéje egy VG-10 rozsdamentes acélból készült vágómagból áll, amelyet 66 réteg damaszkuszi acél közé helyeztek, így a penge rendkívül ellenállóvá vált. A VG-10 acél keménysége 60–62 HRC, ami összevethető a legjobb hagyományos japán késekével.
A penge mellett biztosan lenyűgözi a sötét szénszálas, gyantába ágyazott, fekete G10-ből készült dizájnos nyolcszögletű markolat is. A sötét karbon markolat a végtelen univerzumot idézi, és a precíz pengével együtt egyedülálló konyhai eszközt alkot. Tökéletes kiegyensúlyozottságának köszönhetően minimálisra csökkenti a kéz fáradását, és maximális irányítást biztosít minden egyes vágásnál.
Karbantartás és tisztítás: minden egyes kés különleges gondoskodást érdemel. A damaszkuszi acélból készült késeket soha ne mossa mosogatógépben. Csak kézzel tisztítsa meg, és azonnal törölje szárazra. Időnként ne feledje beolajozni a pengét. Ha a kés agresszívebb anyagokkal kerül érintkezésbe, a pengén korrózió léphet fel. Fontos megjegyezni, hogy ilyenkor nem maga az él rozsdásodik, hanem a rátapadt részecskék. A kést semmiképp se használja kemény vagy fagyasztott ételek vágására – ez a penge letöréséhez vagy egyes részeinek kitöredezéséhez vezethet. Soha ne használja feszítőeszközként, és kerülje a penge hajlítását vagy ütését.
A kés élezése: Az élezéshez gyémánt- vagy vizes fenőkövek használatát javasoljuk. Amennyiben nem biztos az élezési technikájában, mindenképpen forduljon inkább szakemberhez. A szakszerűtlen élezésből eredő károsodások visszafordíthatatlanok.
Kiegészítő paraméterek
| Kategória: | Japán konyhai kések |
|---|---|
| EAN vonalkód: | 8595705409163 |
| Konyhakés fajtája: | Santoku |
| Acél fajtája: | Damaszk acél |
| Penge anyaga: | VG-10 |
| Markolat anyaga: | Szénszál |
| Teljes hossz: | 33,5 cm |
| Penge hossza: | 18,5 cm |
| Markolat hossza: | 15 cm |
| Késpenge hossz kategória: | 15,00 - 19,99 cm |
| Penge vastagsága: | 2 mm |
| Súly: | 165 g |
| Penge keménysége: | 60-62 HRC |
| Élezés: | Lapos |
| Származási ország: | Kína |
| A tétel elfogyott… | |
