Japán konyhai kések

A japán konyhai kések jelentősen különböznek a hagyományos európai késektől alakjukban, felépítésükben és különösen vágási tulajdonságaikban. A japán kések ötvözik a rendkívüli élességet, a kiváló vágási képességeket, a pontosságot, az egyedi dizájnt és a kulturális örökséget, amely a világ minden tájáról vonzza a séfeket a konyhapultokhoz. A japán típusú késeket az európai késekhez képest keményebb acélból készítik, ami miatt az él hosszabb ideig éles marad. Ugyanakkor sokkal gondosabb bánásmódot igényelnek, és nagyobb odafigyelést követelnek.
A leggyakoribb japán kés típus a santoku, amely a klasszikus univerzális kés típust képviseli, és sokoldalú felhasználásra alkalmas. Egyre gyakrabban azonban más japán kés típusokkal is találkozhatunk, például gyuto (séfkés), deba (filéző kés), nakiri (zöldségvágó kés), petty (zöldség- és gyümölcskés), sujihiki (szeletelő kés), usuba (zöldségkés), yanagiba (filéző kés) vagy kiritsuke (univerzális kés).

A Knilandban kiváló minőségű japán konyhai kések találhatók a japán gyártóktól, mint a KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake és Seki Kanetsugu, valamint japán típusú kések számos nemzetközi gyártótól, például Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel vagy Victorinox.

Termékek rendezése

összesen 13 termék

Termékek listája

27337 1 dellinger carbon fiber octagon gyuto xz pm80 cs cf 01
Újdonság
48 900 Ft

Gyuto típusú konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. Penge hossza: 21,5 cm, teljes hossza: 36,5 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10 anyagból.

XZ-PM80-CS-CF
27358 1 dellinger carbon fiber octagon na chlieb xz pm80 mb cf 01
Újdonság
45 500 Ft

Kenyér- és péksüteményvágó konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza 21,5 cm, a teljes hossz 37 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10-ből.

XZ-PM80-MB-CF
27355 1 dellinger carbon fiber octagon ko santoku xz pm80 5 5rs cf 01
Újdonság
35 300 Ft

Kis Santoku típusú konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza 14 cm, a teljes hossz 27,5 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10-ből.

XZ-PM80-5.5RS-CF
27349 dellinger carbon fiber octagon paring xz pm80 sg cf 01
Újdonság
33 600 Ft

Kis konyhakés zöldségekhez, damaszkuszi acélból, VG-10 acélmaggal. Penge hossza: 10,5 cm, teljes hossz: 24 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10 anyagból.

XZ-PM80-SG-CF
27343 1 dellinger carbon fiber octagon sakimaru gyuto xz pm80 xwd cf 01
Újdonság
51 400 Ft

Sakimaru Gyuto típusú konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza: 21,5 cm, teljes hossza: 36 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10 anyagból.

XZ-PM80-XWD-CF
27352 dellinger carbon fiber octagon utility xz pm80 wy cf 01
Újdonság
34 900 Ft

Kis univerzális konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza 14 cm, a teljes hossz 27 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10-ből.

XZ-PM80-WY-CF
XIN Cutlery XinCraft Damascus Nakiri XC129
Akció Újdonság
76 390 Ft –40 %
45 600 Ft

XIN Cutlery Nakiri egy nakiri típusú japán konyhai kés – egy hagyományos japán késforma, amelyet elsősorban zöldségek vágására szánnak. Ideális a gyors és precíz szeleteléshez...

XC129
27340 1 dellinger carbon fiber octagon kiritsuke gyuto xz pm80 qfd cf 01
Újdonság
48 900 Ft

Kiritsuke Gyuto típusú konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza: 21,5 cm, teljes hossza: 36,5 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10 anyagból.

XZ-PM80-QFD-CF
27346 1 dellinger carbon fiber octagon santoku xz pm80 rs cf 01
Újdonság
47 200 Ft

Santoku típusú konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza: 18,5 cm, teljes hossza: 33,5 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10 anyagból.

XZ-PM80-RS-CF
27397 dellinger longevity damascus edition gyuto chef kiritsuke xz b27rw8 fs 1
Újdonság
35 300 Ft

Univerzális konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza 21,5 cm, a teljes hossz 34,5 cm. Markolat: platánfa.

XZ-B27RW8-FS
27406 dellinger longevity damascus edition petty xz b27rw5 fs 1
Újdonság
21 400 Ft

Univerzális Petty konyhai kés damaszkuszi acélból, VG-10 acélmaggal. A penge hossza 13 cm, a teljes kés hossza 23 cm. Nyél platánfából.

XZ-B27RW5-FS
27361 1 dellinger longevity damascus edition santoku xz b27rw7 fs 01
Újdonság
31 900 Ft

Santoku típusú konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acélmaggal. A penge hossza 18 cm, a teljes hossza 31,5 cm. A nyél platánfából készült.

XZ-B27RW7-FS
XIN Cutlery XinCare Chef Red Black konyhakés
37 100 Ft

Sokoldalú főzőkés, alkalmas zöldségek, halak és húsok megmunkálására. Ennek a késnek a különlegessége a 19,3 cm-es pengehosszúság, amely 304Cu acélból készül, amely...

XC104

Listairányítás elemei

összesen 13 termék

Miért érdemes éppen japán konyhakést választani?

Élesség: a japán kések kivételes élességükről és precíz vágásaikról ismertek. Gyakran magas minőségű acélból készülnek, ami hihetetlenül finom szeleteket tesz lehetővé. A vágás nemcsak simább, hanem hatékonyabb is lesz.

Pontosság: a japán kések a precíz vágások elérésére vannak tervezve, ami számos kulináris technika szempontjából kulcsfontosságú.

Pengék keménysége: sok japán kés esetében kulcsfontosságú a keményebb penge, ami csökkenti a kés élezésének gyakoriságát. Ezt a tulajdonságot különösen a mindennapi használat során értékelhetjük. Az európai késekhez képest a japán kések általában vékonyabb és könnyebb pengével rendelkeznek.

A választék sokszínűsége: a japán késektípusok széles választékából könnyedén válogathat. Minden kés egy adott feladatra van tervezve, például a japán Gyuto típus általános konyhai munkákhoz használható, a népszerű Debu halfilézéshez, az Usubu pedig zöldségek aprításához.

Esztétikus kialakítás: a japán kések többsége nemcsak funkcionális, hanem esztétikailag is igényes. Választhat elegáns, minimalista vagy luxus dizájnok közül.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás: a japán kések a kiegyensúlyozottságra és a kényelmes fogásra helyezik a hangsúlyt, ami egész használat során biztosítja a kényelmes tartást. Ez a kiegyensúlyozottság megkönnyíti a használatot és csökkenti a fáradtságot hosszabb ideig történő használat során.

Kulturális örökség: Japán olyan ország, amely rendkívül nagy hangsúlyt fektet kulináris örökségére, és a késkészítő ipar sem kivétel. A hagyományok, a kézműves technikák és a modern innovációk ötvözete teszi a késeket az éles eszközök igazi ékkövává. A gyártási folyamatokat gyakran generációról generációra adják tovább.