Japán konyhai kések

A japán konyhai kések jelentősen különböznek a hagyományos európai késektől alakjukban, felépítésükben és különösen vágási tulajdonságaikban. A japán kések ötvözik a rendkívüli élességet, a kiváló vágási képességeket, a pontosságot, az egyedi dizájnt és a kulturális örökséget, amely a világ minden tájáról vonzza a séfeket a konyhapultokhoz. A japán típusú késeket az európai késekhez képest keményebb acélból készítik, ami miatt az él hosszabb ideig éles marad. Ugyanakkor sokkal gondosabb bánásmódot igényelnek, és nagyobb odafigyelést követelnek.
A leggyakoribb japán kés típus a santoku, amely a klasszikus univerzális kés típust képviseli, és sokoldalú felhasználásra alkalmas. Egyre gyakrabban azonban más japán kés típusokkal is találkozhatunk, például gyuto (séfkés), deba (filéző kés), nakiri (zöldségvágó kés), petty (zöldség- és gyümölcskés), sujihiki (szeletelő kés), usuba (zöldségkés), yanagiba (filéző kés) vagy kiritsuke (univerzális kés).

A Knilandban kiváló minőségű japán konyhai kések találhatók a japán gyártóktól, mint a KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake és Seki Kanetsugu, valamint japán típusú kések számos nemzetközi gyártótól, például Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel vagy Victorinox.

Termékek rendezése

összesen 122 termék

Termékek listája

Dellinger Okami Santoku 18 cm
35 300 Ft

Rendkívül éles Dellinger Okami Santoku kés japán acélból, 18 cm-es pengehosszúsággal, mindenféle alapanyag vágására alkalmas otthonában. Használhatja hús finomságokkal,...

K-HAUS7
KAI Wasabi Black flexi filézőkés 18 cm
23 200 Ft

Japán KAI Wasabi fekete filézőkés 1K6 rozsdamentes acélból, vízálló műanyag markolattal. A penge hossza 18 cm.

6761F
KAI Wasabi Black Chef's 23 cm
30 400 Ft

Japán KAI Wasabi fekete szakácskés 1K6 rozsdamentes acélból, vízálló műanyag markolattal. A penge hossza 23 cm.

6723C
Samura Harakiri Nakiri fekete konyhakés
13 900 Ft

Konyhai kés 17 cm-es pengével, kiváló minőségű AUS-8, japán rozsdamentes acélból. A fekete ABS műanyag markolata erős, ellenálló és kellemes tapintású. A nakiri típusú kés...

SHR-0043B
26560 tojiro basic vg10 gyuto 20 cm kucharsky f 317
Újdonság
38 300 Ft

VG-10 rozsdamentes acélból készült Gyuto típusú konyhai kés. A penge hossza 20 cm, a teljes hossz 32 cm. A markolat pakkawood fából készült.

F-317
Tojiro DP VG10 Boning csontozókés 15 cm F-803
62 800 Ft

Tojiro DP VG-10 Csontozó konyhai kés 15 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-803
Böker Forge Santoku konyhakés
27 400 Ft

A Forge modellsorozat luxus Böker konyhai kés. A 16 cm hosszú santoku formájú penge ideális darabolásra és szeletelésre.A kés konstrukciója integrált, X50CrMoV15...

03BO502
27358 1 dellinger carbon fiber octagon na chlieb xz pm80 mb cf 01
Újdonság
45 500 Ft

Kenyér- és péksüteményvágó konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza 21,5 cm, a teljes hossz 37 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10-ből.

XZ-PM80-MB-CF
27349 dellinger carbon fiber octagon paring xz pm80 sg cf 01
Újdonság
33 600 Ft

Kis konyhakés zöldségekhez, damaszkuszi acélból, VG-10 acélmaggal. Penge hossza: 10,5 cm, teljes hossz: 24 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10 anyagból.

XZ-PM80-SG-CF
27343 1 dellinger carbon fiber octagon sakimaru gyuto xz pm80 xwd cf 01
Újdonság
51 400 Ft

Sakimaru Gyuto típusú konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza: 21,5 cm, teljes hossza: 36 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10 anyagból.

XZ-PM80-XWD-CF
27352 dellinger carbon fiber octagon utility xz pm80 wy cf 01
Újdonság
34 900 Ft

Kis univerzális konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza 14 cm, a teljes hossz 27 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10-ből.

XZ-PM80-WY-CF
Dellinger Carbon Fragment Gyuto 20 cm
53 100 Ft

A rendkívül éles damaszkuszi acél kés, a Dellinger Carbon Fragment Gyuto 20 cm-es pengéjével sokféle anyag vágására képes. Gyakorlatilag bármikor használhatod, legyen szó...

K-H139CH
Dellinger Carbon Fragment Petty 11 cm
29 000 Ft

Rendkívül éles damaszkuszi acél Dellinger Carbon Fragment A 11 cm-es pengehosszú kiskés tökéletes segítőtárs az alapanyagok szeleteléséhez, szeleteléséhez és tisztításához. A...

K-H137P
Dellinger Samurai Nakiri 16,5 cm
47 200 Ft

A 16,5 cm-es pengehosszú Dellinger Samurai Nakiri rendkívül éles kés a konyhájában mindenféle zöldség feldarabolására alkalmas. A forma inkább egy húsvágóra emlékeztethet – de a...

K-HP4
Dick 1905 Santoku K konyhai kés
47 600 Ft

Santoku típusú Dick 1905 konyhakés egy közepes méretű, 18 cm-es pengehosszúságú, zöldség- és húsfeldolgozásra alkalmas kés. A késpenge X50CrMo15 erősen ötvözött, rozsdamentes...

8194218K
KAI Seki Magoroku Hekiju Deba 15 cm balkezes változat
24 000 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Magoroku Hekiju Deba balkezes kés AUS-8 rozsdamentes acélból, egyoldalú élezéssel és fekete műanyag markolattal. A penge hossza 15 cm.

AK-5073
KAI Seki Magoroku Hekiju Yanagiba 21 cm balkezes változat
21 900 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Hekiju Yanagiba balkezes kés AUS-8 rozsdamentes acélból, egyoldalú élezéssel és fekete műanyag markolattal. A penge hossza 21 cm.

AK-5077
KAI Seki Magoroku Kinju Deba 10 cm
28 300 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Kinju Deba AUS-8 rozsdamentes acélból készült, egyoldalú élezéssel és fekete pakka fából készült markolattal. A penge hossza 10 cm.

AK-1100
KAI Seki Magoroku Kinju Deba 15 cm
35 900 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Kinju Deba AUS-8 rozsdamentes acélból készült, egyoldalú élezéssel és fekete pakka fából készült markolattal. A penge hossza 15 cm.

AK-1101
KAI Seki Magoroku Kinju Deba 16,5 cm
40 100 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Kinju Deba AUS-8 rozsdamentes acélból készült, egyoldalú élezéssel és fekete pakka fából készült markolattal. A penge hossza 16,5 cm.

AK-1102
KAI Seki Magoroku Kinju Deba 18 cm
42 200 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Kinju Deba AUS-8 rozsdamentes acélból készült, egyoldalú élezéssel és fekete pakka fából készült markolattal. A penge hossza 18 cm.

AK-1103
KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba 18 cm
28 300 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba AUS-8 rozsdamentes acélból készült, egyoldalas élezéssel és fekete pakka fából készült markolattal. A penge hossza 18 cm.

AK-1104
KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba 21 cm
33 800 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba AUS-8 rozsdamentes acélból készült, egyoldalas élezéssel és fekete pakka fából készült markolattal. A penge hossza 21 cm.

AK-1105
KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba 24 cm
38 000 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba AUS-8 rozsdamentes acélból készült, egyoldalas élezéssel és fekete pakka fából készült markolattal. A penge hossza 24 cm.

AK-1106

Listairányítás elemei

összesen 122 termék
Fel

Miért érdemes éppen japán konyhakést választani?

Élesség: a japán kések kivételes élességükről és precíz vágásaikról ismertek. Gyakran magas minőségű acélból készülnek, ami hihetetlenül finom szeleteket tesz lehetővé. A vágás nemcsak simább, hanem hatékonyabb is lesz.

Pontosság: a japán kések a precíz vágások elérésére vannak tervezve, ami számos kulináris technika szempontjából kulcsfontosságú.

Pengék keménysége: sok japán kés esetében kulcsfontosságú a keményebb penge, ami csökkenti a kés élezésének gyakoriságát. Ezt a tulajdonságot különösen a mindennapi használat során értékelhetjük. Az európai késekhez képest a japán kések általában vékonyabb és könnyebb pengével rendelkeznek.

A választék sokszínűsége: a japán késektípusok széles választékából könnyedén válogathat. Minden kés egy adott feladatra van tervezve, például a japán Gyuto típus általános konyhai munkákhoz használható, a népszerű Debu halfilézéshez, az Usubu pedig zöldségek aprításához.

Esztétikus kialakítás: a japán kések többsége nemcsak funkcionális, hanem esztétikailag is igényes. Választhat elegáns, minimalista vagy luxus dizájnok közül.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás: a japán kések a kiegyensúlyozottságra és a kényelmes fogásra helyezik a hangsúlyt, ami egész használat során biztosítja a kényelmes tartást. Ez a kiegyensúlyozottság megkönnyíti a használatot és csökkenti a fáradtságot hosszabb ideig történő használat során.

Kulturális örökség: Japán olyan ország, amely rendkívül nagy hangsúlyt fektet kulináris örökségére, és a késkészítő ipar sem kivétel. A hagyományok, a kézműves technikák és a modern innovációk ötvözete teszi a késeket az éles eszközök igazi ékkövává. A gyártási folyamatokat gyakran generációról generációra adják tovább.