Dellinger Carbon Fiber Octagon Gyuto konyhakés 21,5 cm
Kód: XZ-PM80-CS-CFKapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Damaszkuszi Dellinger Carbon Fiber Octagon Gyuto kés – 21,5 cm
A Dellinger Carbon Fiber Octagon Gyuto konyhakés éles hegyű, 21,5 cm hosszú pengével rendelkezik, amely ideális halak szeletelésére, hús adagolására, valamint zöldségek aprítására is. A Gyuto egy japán típusú séfkés, amely rendkívül sokoldalú, és a széles pengéjének köszönhetően könnyedén megbirkózik a keményebb alapanyagok – mint például a burgonya, tök vagy zeller – szeletelésével is.
A japán formájú Gyuto penge és a figyelemfelkeltő damaszkuszi minta kombinációja különleges megjelenést kölcsönöz a késnek. Az Ice Hypnosis nevű egyedi minta nemcsak hipnotizáló hatást kelt, hanem csökkenti a súrlódást szeletelés közben, és megakadályozza, hogy az alapanyagok a pengéhez tapadjanak. Minden damaszkuszi kés egyedi művészi darab, amely könnyedén a konyhája kedvencévé válhat.
A kés pengéje egy VG-10 rozsdamentes acélból készült vágómagból áll, amelyet 66 réteg damaszkuszi acél vesz körül. Ennek köszönhetően a penge rendkívül tartós és ellenálló. A VG-10 acél magas, 60–62 HRC keménységgel rendelkezik, ami összehasonlítható a legjobb hagyományos japán kések keménységével.
A penge mellett biztosan lenyűgözi majd a sötét szénszálból készült, nyolcszögletű markolat, amelyet gyantába ágyaztak, és fekete G10 anyaggal egészítettek ki. A sötét karbonszálas nyél az univerzum végtelenségére emlékeztet, és a precízen kidolgozott pengével együtt egy igazán egyedi konyhai eszközt alkot. A tökéletes kiegyensúlyozottságnak köszönhetően minimálisra csökkenti a kéz fáradását, és maximális irányítást biztosít minden egyes vágásnál.
Karbantartás és tisztítás: minden egyes kés különleges gondoskodást érdemel. A damaszkuszi acélból készült késeket soha ne tisztítsa mosogatógépben – kizárólag kézzel mossa el, majd azonnal törölje szárazra. Időnként ne feledje beolajozni a pengét. Egyes agresszívebb anyagokkal való érintkezéskor korrózió jelenhet meg a penge felületén – ilyenkor nem maga az acél rozsdásodik, hanem a rátapadt mikroszemcsék. A kést semmiképp ne használja kemény vagy fagyasztott ételek vágására, mivel ez az él töréséhez vagy a penge egy részének kitöréséhez vezethet. A kést soha ne használja feszítésre, és kerülje az él hajlítását vagy bármilyen ütődést.
A kés élezése: az élezéshez gyémánt- vagy vizes fenőkövet ajánlunk használni. Amennyiben nem biztos a saját élezési képességeiben, inkább forduljon szakemberhez, mivel a nem szakszerű élezés során keletkezett károk visszafordíthatatlanok lehetnek.
Kiegészítő paraméterek
| Kategória: | Japán konyhai kések |
|---|---|
| EAN vonalkód: | 8595705409132 |
| Konyhakés fajtája: | Gyuto |
| Acél fajtája: | Damaszk acél |
| Penge anyaga: | VG-10 |
| Markolat anyaga: | Szénszál |
| Teljes hossz: | 36,5 cm |
| Penge hossza: | 21,5 cm |
| Markolat hossza: | 15 cm |
| Késpenge hossz kategória: | 20,00 - 24,99 cm |
| Penge vastagsága: | 2 mm |
| Súly: | 170 g |
| Penge keménysége: | 60-62 HRC |
| Élezés: | Lapos |
| Származási ország: | Kína |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
