Dellinger Carbon Fiber Octagon Sakimaru Gyuto konyhakés 21,5 cm
Kód: XZ-PM80-XWD-CFKapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Damaszkuszi Dellinger Carbon Fiber Octagon Sakimaru Gyuto kés – 21,5 cm
A Dellinger Carbon Fiber Octagon Sakimaru Gyuto konyhakés 21,5 cm hosszú pengével rendelkezik, amely lehetővé teszi a hosszú és egyenletes vágásokat, anélkül hogy megsértené a halak vagy más alapanyagok finom szerkezetét. Éppen ezért a professzionális séfek körében is kedvelt választás, különösen sushi és sashimi készítéséhez.
A jellegzetesen ívelt penge lekerekített heggyel, amely a Sakimaru Gyuto katana formáját idézi, valamint a figyelemfelkeltő damaszkuszi mintával együtt rendkívüli megjelenést kölcsönöz. Az egyedi Ice Hypnosis minta nemcsak hipnotikus hatást kelt, hanem csökkenti a vágás közbeni súrlódást, és megakadályozza az alapanyagok pengehez tapadását. Minden damaszkuszi kés egyedi művészi kiegészítő, amely könnyedén a konyhája kedvencévé válik.
A kés pengéje egy rozsdamentes VG-10 acélból készült vágómagból áll, amelyet ezt követően 66 réteg damaszkuszi acél közé helyeztek, így a penge rendkívül tartóssá válik. A VG-10 acél magas, 60–62 HRC keménységgel rendelkezik, ami összehasonlítható a legjobb hagyományos japán késekével.
A pengén kívül biztosan elvarázsolja Önt a dizájnos, nyolcszögletű markolat is, amely sötét szénszálból készült, gyantába ágyazva, fekete G10 anyaggal kombinálva. A sötét karbon markolat a végtelen űrre emlékeztet, és a precíz penge párosításával egyedülálló konyhai eszközt alkot. A tökéletes kiegyensúlyozottság révén minimalizálja a kéz fáradását, és maximális irányítást biztosít minden vágás során.
Karbantartás és tisztítás: minden kés megérdemli a különös gondoskodást. A damaszkuszi acélból készült késeket soha ne mossa mosogatógépben. Csak kézzel mossa el, majd azonnal törölje szárazra. Alkalmanként ne felejtse el olajjal bekenni. A kés bizonyos agresszívebb anyagokkal való érintkezésekor előfordulhat, hogy korrózió jelenik meg a pengén. Mindenesetre nem a penge rozsdásodik, hanem az odatapadt részecskék. A kést semmiképpen se használja kemény vagy fagyasztott élelmiszerek vágására, mert a penge eltörhet vagy egy része kitörhet. Soha ne használja a kést feszítőeszközként, és kerülje a penge hajlítását vagy ütéseit.
Kés élezése: Élezéshez gyémánt vagy vízkő használatát javasoljuk. Amennyiben nem biztos élezési képességeiben, mindenképpen forduljon szakemberhez. A nem szakszerű élezés során keletkezett károk visszafordíthatatlanok.
Kiegészítő paraméterek
| Kategória: | Japán konyhai kések |
|---|---|
| EAN vonalkód: | 8595705409194 |
| Konyhakés fajtája: | Gyuto |
| Acél fajtája: | Damaszk acél |
| Penge anyaga: | VG-10 |
| Markolat anyaga: | Szénszál |
| Teljes hossz: | 36 cm |
| Penge hossza: | 21,5 cm |
| Markolat hossza: | 14,5 cm |
| Késpenge hossz kategória: | 12,00 - 14,99 cm |
| Penge vastagsága: | 2 mm |
| Súly: | 170 g |
| Penge keménysége: | 60-62 HRC |
| Élezés: | Lapos |
| Származási ország: | Kína |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
