Japán konyhai kések

A japán konyhai kések jelentősen különböznek a hagyományos európai késektől alakjukban, felépítésükben és különösen vágási tulajdonságaikban. A japán kések ötvözik a rendkívüli élességet, a kiváló vágási képességeket, a pontosságot, az egyedi dizájnt és a kulturális örökséget, amely a világ minden tájáról vonzza a séfeket a konyhapultokhoz. A japán típusú késeket az európai késekhez képest keményebb acélból készítik, ami miatt az él hosszabb ideig éles marad. Ugyanakkor sokkal gondosabb bánásmódot igényelnek, és nagyobb odafigyelést követelnek.
A leggyakoribb japán kés típus a santoku, amely a klasszikus univerzális kés típust képviseli, és sokoldalú felhasználásra alkalmas. Egyre gyakrabban azonban más japán kés típusokkal is találkozhatunk, például gyuto (séfkés), deba (filéző kés), nakiri (zöldségvágó kés), petty (zöldség- és gyümölcskés), sujihiki (szeletelő kés), usuba (zöldségkés), yanagiba (filéző kés) vagy kiritsuke (univerzális kés).

A Knilandban kiváló minőségű japán konyhai kések találhatók a japán gyártóktól, mint a KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake és Seki Kanetsugu, valamint japán típusú kések számos nemzetközi gyártótól, például Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel vagy Victorinox.

Termékek rendezése

összesen 12 termék

Termékek listája

Kanetsune Seki KC-951 Szakács kés
25 200 Ft

DSR-1K6 rozsdamentes acélból készült szakácskés. Pengehossz 18 cm. Teljes hossza 30,5 cm. Pakkafa markolat.

KC-951
KAI Seki Magoroku Red Wood Chef´s 20 cm
40 100 Ft

Japán KAI Seki Magoroku Red Wood szakácskés 1K6 rozsdamentes acélból, piros pakka fa markolattal. A penge hossza 20 cm.

MGR-0200C
Kanetsune Seki KC-957 Gyuto 21 cm
Újdonság
29 000 Ft

DSR-1K6 rozsdamentes acél séfkés. A penge hossza 21 cm, a teljes hossz 34 cm. Markolata Pakkawood fával készült.

KC-957
KAI Wasabi Black Chef's 23 cm
30 400 Ft

Japán KAI Wasabi fekete szakácskés 1K6 rozsdamentes acélból, vízálló műanyag markolattal. A penge hossza 23 cm.

6723C
27352 dellinger carbon fiber octagon utility xz pm80 wy cf 01
Újdonság
34 900 Ft

Kis univerzális konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza 14 cm, a teljes hossz 27 cm. Nyolcszögletű markolat szénszálból és G10-ből.

XZ-PM80-WY-CF
KAI Seki Magoroku Composite Chef´s 20 cm
112 900 Ft

Japán KAI Seki Magoroku kompozit szakácskés VG 10 rozsdamentes acélból, könnyű pakka fa markolattal. A penge hossza 20 cm.

MGC-0406
KAI Seki Magoroku Shoso Chef‘s 21 cm
34 600 Ft

Japán KAI Seki Magoroku Shoso rozsdamentes acél szakácskés fém markolattal. A penge hossza 21 cm.

AB-5159
KAI Shun Nagare szakácskés 20 cm
168 000 Ft

Japán KAI Shun Nagare szakácskés damaszkuszi acélból, szürke-fekete pakka fa markolattal. A penge hossza 20 cm.

NDC-0706
KAI Wasabi Black Chef´s 15 cm
23 200 Ft

Japán KAI Wasabi fekete szakácskés 1K6 rozsdamentes acélból, vízálló műanyag markolattal. A penge hossza 15 cm.

6715C
KAI Wasabi Black Chef´s 20 cm
26 200 Ft

Japán KAI Wasabi fekete szakácskés 1K6 rozsdamentes acélból, vízálló műanyag markolattal. A penge hossza 20 cm.

6720C
KAI Seki Magoroku Red Wood Chef´s 15 cm
KAI Seki Magoroku Red Wood Chef´s 15 cm
Pillanatnyilag nem elérhető
35 900 Ft

Japán KAI Seki Magoroku Red Wood szakácskés 1K6 rozsdamentes acélból, piros pakka fa markolattal. A penge hossza 15 cm.

MGR-0150C
XIN Cutlery XinCare Chef Red Black konyhakés
37 100 Ft

Sokoldalú főzőkés, alkalmas zöldségek, halak és húsok megmunkálására. Ennek a késnek a különlegessége a 19,3 cm-es pengehosszúság, amely 304Cu acélból készül, amely...

XC104

Listairányítás elemei

összesen 12 termék

Miért érdemes éppen japán konyhakést választani?

Élesség: a japán kések kivételes élességükről és precíz vágásaikról ismertek. Gyakran magas minőségű acélból készülnek, ami hihetetlenül finom szeleteket tesz lehetővé. A vágás nemcsak simább, hanem hatékonyabb is lesz.

Pontosság: a japán kések a precíz vágások elérésére vannak tervezve, ami számos kulináris technika szempontjából kulcsfontosságú.

Pengék keménysége: sok japán kés esetében kulcsfontosságú a keményebb penge, ami csökkenti a kés élezésének gyakoriságát. Ezt a tulajdonságot különösen a mindennapi használat során értékelhetjük. Az európai késekhez képest a japán kések általában vékonyabb és könnyebb pengével rendelkeznek.

A választék sokszínűsége: a japán késektípusok széles választékából könnyedén válogathat. Minden kés egy adott feladatra van tervezve, például a japán Gyuto típus általános konyhai munkákhoz használható, a népszerű Debu halfilézéshez, az Usubu pedig zöldségek aprításához.

Esztétikus kialakítás: a japán kések többsége nemcsak funkcionális, hanem esztétikailag is igényes. Választhat elegáns, minimalista vagy luxus dizájnok közül.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás: a japán kések a kiegyensúlyozottságra és a kényelmes fogásra helyezik a hangsúlyt, ami egész használat során biztosítja a kényelmes tartást. Ez a kiegyensúlyozottság megkönnyíti a használatot és csökkenti a fáradtságot hosszabb ideig történő használat során.

Kulturális örökség: Japán olyan ország, amely rendkívül nagy hangsúlyt fektet kulináris örökségére, és a késkészítő ipar sem kivétel. A hagyományok, a kézműves technikák és a modern innovációk ötvözete teszi a késeket az éles eszközök igazi ékkövává. A gyártási folyamatokat gyakran generációról generációra adják tovább.