Santoku típusú konyhakés damaszkuszi acélból és gyanta nyélből, 17 cm-es pengehosszal.
Kiritsuke típusú konyhakés damaszkuszi acélból és gyanta nyélből, 20,5 cm-es pengehosszal.
A japán konyhai kés alakja és kialakítása kifejezetten különbözik a hagyományos európai késtípusoktól. A japán konyhai kés leggyakoribb típusa a santoku, amely hasonló az európai konyhai késekhez. A santoku mellett azonban más típusok is, mint például nakiri, gyuto, deba vagy yanagiba . A japán késeket nagy kiváló tulajdonságok, a penge rendkívüli élessége és keménység jellemzik. Ugyanakkor viszonylag törékenyek és nagyon gondos bánásmódot igényelnek.
A Knilandban megtalálja a kiváló minőségű japán konyhai késeket, Kanetsune Seki, Samura márkákat, ugyanakkor számos más világhírű gyártójának santoku késeit, például a Böker késeket a németországi Solingenből, az Opineltől vagy a Victorinoxból.