Exkluzív konyhai kés 17,5 cm hosszú pengével, japán damaszk acélból, 61 HRC keménységgel. Az micarta markolat erős, tartós és kellemes tapintású. A Santoku típusú kés egy...
SD67-0094M
Exkluzív konyhai kés 18,2 cm hosszú pengével, japán kézzel kovácsolt, damaszk acélból (5 réteg) és VG-10 acél magjából. A micarta markolat erős, tartós és kellemes tapintású. A...
SP5-0095
Exkluzív konyhai kés 16,2 cm hosszú pengével, japán kézzel kovácsolt, damaszk acélból (5 réteg) és VG-10 acél magjából. A micarta markolat erős, tartós és kellemes tapintású....
SP5-0023
Exkluzív konyhai kés 16,8 cm hosszú pengével, japán AUS-8 kézzel kovácsolt acélból, 58 HRC keménységgel. A micarta markolat erős, tartós és kellemes tapintású. A nakiri típusú...
SBL-0043
Exkluzív konyhai kés 18,2 cm hosszú pengével, japán AUS-8 kézzel kovácsolt acélból, 58 HRC keménységgel. A micarta markolat erős, tartós és kellemes tapintású. A santoku típusú...
SBL-0095
Samura konyhai kés készlet a Super 5 szériából. A Samura Super 5 konyhai kések exkluzív konyhai kések japán kézzel kovácsolt, damaszk acélból (5 réteg) és VG-10 acél magjából. A...
SP5-0220
Exkluzív konyhai kés 17,1 cm hosszú pengével, japán kézzel kovácsolt, damaszk acélból (5 réteg) és VG-10 acél magjából. A micarta markolat erős, tartós és kellemes tapintású. A...
SP5-0043
SBL-0220
A japán konyhai kés alakja és kialakítása kifejezetten különbözik a hagyományos európai késtípusoktól. A japán konyhai kés leggyakoribb típusa a santoku, amely hasonló az európai konyhai késekhez. A santoku mellett azonban más típusok is, mint például nakiri, gyuto, deba vagy yanagiba . A japán késeket nagy kiváló tulajdonságok, a penge rendkívüli élessége és keménység jellemzik. Ugyanakkor viszonylag törékenyek és nagyon gondos bánásmódot igényelnek.
A Knilandban megtalálja a kiváló minőségű japán konyhai késeket, Kanetsune Seki, Samura márkákat, ugyanakkor számos más világhírű gyártójának santoku késeit, például a Böker késeket a németországi Solingenből, az Opineltől vagy a Victorinoxból.