Japán konyhai kések Tojiro

A japán konyhai kések jelentősen különböznek a hagyományos európai késektől alakjukban, felépítésükben és különösen vágási tulajdonságaikban. A japán kések ötvözik a rendkívüli élességet, a kiváló vágási képességeket, a pontosságot, az egyedi dizájnt és a kulturális örökséget, amely a világ minden tájáról vonzza a séfeket a konyhapultokhoz. A japán típusú késeket az európai késekhez képest keményebb acélból készítik, ami miatt az él hosszabb ideig éles marad. Ugyanakkor sokkal gondosabb bánásmódot igényelnek, és nagyobb odafigyelést követelnek.
A leggyakoribb japán kés típus a santoku, amely a klasszikus univerzális kés típust képviseli, és sokoldalú felhasználásra alkalmas. Egyre gyakrabban azonban más japán kés típusokkal is találkozhatunk, például gyuto (séfkés), deba (filéző kés), nakiri (zöldségvágó kés), petty (zöldség- és gyümölcskés), sujihiki (szeletelő kés), usuba (zöldségkés), yanagiba (filéző kés) vagy kiritsuke (univerzális kés).

A Knilandban kiváló minőségű japán konyhai kések találhatók a japán gyártóktól, mint a KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake és Seki Kanetsugu, valamint japán típusú kések számos nemzetközi gyártótól, például Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel vagy Victorinox.

Termékek rendezése

összesen 64 termék

Termékek listája

26560 tojiro basic vg10 gyuto 20 cm kucharsky f 317
Újdonság
38 300 Ft

VG-10 rozsdamentes acélból készült Gyuto típusú konyhai kés. A penge hossza 20 cm, a teljes hossz 32 cm. A markolat pakkawood fából készült.

F-317
26554 2 tojiro sada tojiro basic vg10 tbs 210 gyuto 20 cm petty 13 5 cm
Újdonság
64 100 Ft

Japán késkészlet VG-10 rozsdamentes acélból. A készlet tartalmaz egy Gyuto szakácskést 20 cm-es pengével és egy Petty kést 13,5 cm-es pengével.

TBS-210
26563 tojiro basic vg10 nakiri 16 5 cm f 315 1
Újdonság
34 900 Ft

VG-10 rozsdamentes acélból készült Nakiri típusú konyhai kés. A penge hossza 16,5 cm, a teljes hossz 29 cm. A markolat pakkawood fából készült.

F-315
Tojiro Hammered Petty F-1111 Univerzális konyhakés 13 cm
35 300 Ft

A Tojiro Hammered Petty F-1111 egy kisméretű japán konyhai kés - kisebb univerzális konyhai kés, 13 cm hosszú pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból. A D alakú magnóliafa...

F-1111
Tojiro DP VG10 Gyuto szakács kés 18 cm F-807
58 500 Ft

Tojiro DP VG-10 Gyuto konyhakés 18 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-807
Tojiro DP VG10 Gyuto szakács kés 21 cm F-808
63 200 Ft

Tojiro DP VG-10 Gyuto konyhakés 21 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-808
Tojiro DP VG10 Gyuto szakács kés 24 cm F-809
80 300 Ft

Tojiro DP VG-10 Gyuto konyhakés 24 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-809
Tojiro DP VG10 Gyuto szakács kés 27 cm F-810
101 300 Ft

Tojiro DP VG-10 Gyuto konyhakés 27 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-810
26566 tojiro sada tojiro dp vg10 gyuto 21 cm petty 15 cm paring 9 cm
Újdonság
142 900 Ft

VG-10 rozsdamentes acélból készült japán késkészlet A készlet tartalmazza a következő késeket: 21 cm pengehosszúságú Gyuto szakácskés, 15 cm pengehosszúságú Petty kés, 9 cm...

DP-GIFTSET-A
Tojiro DP VG10 Kiritsuke  konyhakés 21 cm F-796
65 300 Ft

Tojiro DP VG-10 Kiritsuke konyhakés 21 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-796
Tojiro DP VG10 Nakiri  konyhakés 16,5 cm F-502
56 300 Ft

Tojiro DP VG-10 Nakiri konyhai kés 16,5 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-502
Tojiro DP VG10 Petty konyhakés 15 cm F-802
44 300 Ft

Tojiro DP VG-10 kisméretű konyhai kés 15 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-802
Tojiro DP VG10 Petty konyhakés 18 cm F-798
47 800 Ft

Tojiro DP VG-10 kisméretű konyhai kés 18 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-798
Tojiro DP VG10 Sujihiki konyhakés 27 cm F-806
100 900 Ft

Tojiro DP VG-10 Sujihiki konyhakés 27 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-806
Tojiro Hammered Gyuto F-1114 Szakácskés 18 cm
61 500 Ft

A Tojiro Hammered F-1114 egy japán konyhakés Gyuto típusú - szakácskés, 18 cm hosszú pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból. A D alakú magnóliafa nyél nagyon kellemes...

F-1114
Tojiro Hammered Gyuto F-1115 Szakácskés 21 cm
73 500 Ft

A Tojiro Hammered F-1115 egy Gyuto típusú japán konyhakés - nagyobb szakácskés, 21 cm hosszú pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból. A D alakú magnóliafa nyél nagyon...

F-1115
Tojiro Hammered Nakiri F-1113 16,5 cm konyhakés
62 300 Ft

A Tojiro Hammered F-1113 egy nakiri típusú japán konyhai kés, 16,5 cm hosszú pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból. A D alakú magnóliafa nyél nagyon kellemes tapintású. A...

F-1113
Tojiro Hammered Petty F-1110 9 cm konyhakés
34 900 Ft

A Tojiro Hammered Petty F-1110 egy kisméretű japán konyhai kés – egy kisebb kés zöldségekhez és gyümölcsökhöz, 9 cm hosszú pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból. A D alakú...

F-1110
Tojiro Shippu Black Damascus Gyuto 18 cm FD-1593 Szakácskés
97 100 Ft

A Tojiro Shippu Black FD-1593 egy Gyuto típusú japán konyhakés - szakácskés, 18 cm hosszú damaszkuszi acél pengével, VG-10 rozsdamentes acél maggal. A D alakú gesztenyefa nyél...

FD-1593
Tojiro Shippu Black Damascus Nakiri 16,5 cm FD-1598 konyhakés
85 900 Ft

A Tojiro Shippu Black FD-1598 egy japán nakiri konyhakés 13 cm hosszú, damaszkuszi acélból készült pengével, VG-10 rozsdamentes acél maggal. A D alakú gesztenyefa nyél nagyon...

FD-1598
Tojiro Shippu Black Damascus Petty 13 cm FD-1592 Univerzális konyhakés
50 800 Ft

A Tojiro Shippu Black FD-1592 egy kisméretű japán konyhai kés – kisebb univerzális konyhai kés, 13 cm hosszú damaszkuszi acél pengével, VG-10 rozsdamentes acél maggal. A D alakú...

FD-1592
Tojiro Shippu Black Damascus Santoku 16,5 cm FD-1597 konyhakés
92 800 Ft

Tojiro Shippu Black FD-1597 egy japán santoku típusú konyhakés, 13 cm hosszú pengével, damaszkuszi acélból, VG-10 rozsdamentes acél maggal. A D alakú gesztenyefa nyél nagyon...

FD-1597
Tojiro Shippu Damascus Gyuto 18 cm FD-593 Szakácskés
81 600 Ft

A Tojiro Shippu FD-593 egy Gyuto típusú japán konyhakés - szakácskés, 18 cm hosszú, damaszkuszi acél pengével, VG-10 rozsdamentes acél maggal. A D alakú magnóliafa nyél nagyon...

FD-593
Tojiro Shippu Damascus Gyuto 21 cm FD-594 Szakácskés
98 800 Ft

A Tojiro Shippu FD-594 egy Gyuto típusú japán konyhakés - nagy szakácskés, 21 cm hosszú, damaszkuszi acél pengével, VG-10 rozsdamentes acél maggal. A D alakú magnóliafa nyél...

FD-594

Listairányítás elemei

összesen 64 termék
Fel

Miért érdemes éppen japán konyhakést választani?

Élesség: a japán kések kivételes élességükről és precíz vágásaikról ismertek. Gyakran magas minőségű acélból készülnek, ami hihetetlenül finom szeleteket tesz lehetővé. A vágás nemcsak simább, hanem hatékonyabb is lesz.

Pontosság: a japán kések a precíz vágások elérésére vannak tervezve, ami számos kulináris technika szempontjából kulcsfontosságú.

Pengék keménysége: sok japán kés esetében kulcsfontosságú a keményebb penge, ami csökkenti a kés élezésének gyakoriságát. Ezt a tulajdonságot különösen a mindennapi használat során értékelhetjük. Az európai késekhez képest a japán kések általában vékonyabb és könnyebb pengével rendelkeznek.

A választék sokszínűsége: a japán késektípusok széles választékából könnyedén válogathat. Minden kés egy adott feladatra van tervezve, például a japán Gyuto típus általános konyhai munkákhoz használható, a népszerű Debu halfilézéshez, az Usubu pedig zöldségek aprításához.

Esztétikus kialakítás: a japán kések többsége nemcsak funkcionális, hanem esztétikailag is igényes. Választhat elegáns, minimalista vagy luxus dizájnok közül.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás: a japán kések a kiegyensúlyozottságra és a kényelmes fogásra helyezik a hangsúlyt, ami egész használat során biztosítja a kényelmes tartást. Ez a kiegyensúlyozottság megkönnyíti a használatot és csökkenti a fáradtságot hosszabb ideig történő használat során.

Kulturális örökség: Japán olyan ország, amely rendkívül nagy hangsúlyt fektet kulináris örökségére, és a késkészítő ipar sem kivétel. A hagyományok, a kézműves technikák és a modern innovációk ötvözete teszi a késeket az éles eszközök igazi ékkövává. A gyártási folyamatokat gyakran generációról generációra adják tovább.