Yanagiba konyhai kések
A japán Yanagiba kések elsősorban a csontozott halak szeletelésére, sushi készítésére vagy kisebb és közepes méretű halak filézésére használhatók. A hosszú, keskeny, hegyes pengéjű kés megkönnyíti az alapanyagok feldolgozását. Hasonlóan a Sujihiki késekhez, ezekkel a késekkel a halat egyetlen húzással is át lehet vágni. Ezeknél a japán késeknél nagyon fontos az éles penge és a vágástechnika kombinációja – különösen azoknál az ételeknél, ahol a halat nyersen fogyasztják, mivel ez segít megőrizni a hús eredeti ízét. A „yanagiba” kifejezést legegyszerűbben „fűzfa penge”-ként lehet lefordítani, mivel a hosszú, keskeny penge a fűzfa levél formájára emlékeztet. A japán Yanagiba kések pengéje leggyakrabban 210–360 mm hosszú.
Termékek rendezése
Termékek listája
Konyhai kés 24 cm hosszú pengével, kiváló minőségű japán AUS-8 rozsdamentes acélból. A pakawood fa markolat erős és nedvességálló. A yanagiba típusú kés hagyományos japán...
