Usuba konyhai kések
A japán Usuba kések kifejezetten zöldségek szeletelésére készültek. Már első pillantásra megkülönböztethetők a többi japán kés típustól hosszú, egyenes pengéjüknek köszönhetően, amely általában egyoldali élezésű. Az „Usuba” szó jelentése nagyjából „vékony penge”, ami jól tükrözi a kés különlegességét más konyhakésekkel szemben. Apróbb zöldségek vágásakor nem kell tartani az alakjuk torzulásától vagy a felület repedezésétől. A tapasztaltabb szakácsok számára az Usuba kés a különféle díszítő vágások készítéséhez is ideális eszköz.
Mi a különbség a japán Usuba és a Kamagata-Usuba típus között?
A hagyományos Usuba pengehegy általában négyzet alakú, míg a Kamagata-Usuba kerek és hegyes, ami finomabb munkát és díszítő vágásokat tesz lehetővé. Pengehosszúságuk általában 180–240 mm között mozog.
