Tojiro Hammered
A Tojiro Hammered japán konyhakések rendkívül kemény, VG-10 jelölésű japán rozsdamentes acélból készülnek, amely akár 61 HRC keménységet is elér. Ezek hagyományos japán kések kétoldalas élkiképzéssel, amelyhez Európában hozzá vagyunk szokva. A Tojiro Hammered kések nevüket a penge felületén található bemélyedésekről kapták, amelyek a kovács kalapácsütéseit idézik. Ezek a bemélyedések egyúttal megakadályozzák, hogy a szeletelt élelmiszer rátapadjon a pengére.
A penge több acélrétegből készül, ami a hagyományos japán késekre jellemző felépítés. A középső réteg (a mag) VG-10 rozsdamentes acélból készül, amelyet mindkét oldalról puhább rozsdamentes acél véd. A VG-10 acél rendkívül kemény, kiváló vágási tulajdonságokat és magas éltartósságot biztosít. A puhább acél oldalsó rétegek növelik a penge ellenállóképességét és megkönnyítik az élezést. Mivel rozsdamentes acélról van szó, a penge nem igényel olyan precíz karbantartást, mint a szénacél kések. A kurouchi felületre (a penge fekete, oxidációra hajlamos részére) a gyártó egy láthatatlan, szervetlen védőréteget vitt fel, amely növeli a korrózióállóságot.
A Tojiro Hammered kés a kiváló minőségű japán alapanyagok, az egyedi, különleges megjelenés és a remek vágási tulajdonságok kombinációját nyújtja.
