Sujihiki konyhai kések
A japán Sujihiki kések hosszú és keskeny pengéjükről ismertek, amelyek kiválóan alkalmasak hús vékony szeletekre vágására, halak filézésére, valamint az inas részek gyors eltávolítására. Gyakran nevezik őket szeletelő késeknek is, és sokszor a konyha leghosszabb kései közé sorolják. A baromfi-, sertés-, bárány- vagy marhahús tálalása ezekkel a késekkel gyerekjáték. A hosszú, vékony penge sütemények szeletelésénél is nagyon hasznos, mivel megfelelő hossza lehetővé teszi a tökéletes szeletek kialakítását egyetlen, folyamatos vágással. Ha gondot okoz a nagyobb zöldségek – például a dinnye vagy a cukkini – feldolgozása, a Sujihiki kések ezek felvágásában is segítenek. A penge hossza általában 210–360 mm között mozog, és az él szinte mindig kétoldali élezésű.
Termékek rendezése
Termékek listája
Exkluzív japán Sujihiki damaszkuszi kés 24 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.
