Konyhai kések

A professzionális konyhakés felbecsülhetetlen segítség minden konyhában. Gondolkodik rajta, milyen konyhakéseket érdemes vásárolni? Nálunk a világmárkák konyhakéseinek széles választékát találja. Milyen késeket találhat tehát nálunk? Alapvető darab a szakácskés, a japán konyhakések, a henteskések, a filézőkések, a santoku kések, valamint a kis zöldséghámozó kések. Különálló késeket és teljes késkészleteket is vásárolhat.

A Knilandnál a világ minden tájáról származó, kiváló minőségű konyhakéseket talál – hagyományos japán késeket, mint a Tojiro, Kanetsune Seki vagy Kai, professzionális Böker konyhakéseket a németországi Solingenből, francia Opinel késeket, egyszerű, mégis kiváló minőségű svéd Frosts (Mora) késeket, modern Samura késeket, valamint világhírű svájci Victorinox konyhakéseket. Ajándéknak például kiváló választás lehet egy konyhakéskészlet.

Termékek rendezése

összesen 2 termék

Termékek listája

Wüsthof Classic Ikon paradicsomszeletelő kés 14 cm
Akció
55 400 Ft –36 %
35 300 Ft

Wüsthof Classic Ikon konyhakés rozsdamentes acélból, szintetikus, tartós anyagból készült markolattal. A penge hossza 14 cm.

1040331914
Wüsthof Classic paradicsomszeletelő kés 14 cm
37 900 Ft

Wüsthof Classic konyhai paradicsomvágó kés rozsdamentes acélból, szintetikus tartós anyagból készült nyéllel. A penge hossza 14 cm.

1040101914

Listairányítás elemei

összesen 2 termék

Tippek a konyhakései élettartamának meghosszabbításához

A kések mosása és tisztítása

Bár a mosogatógépben való tisztítás a legkényelmesebb megoldásnak tűnhet, a legtöbb kés esetében ez valójában a legrosszabb választás. Még akkor is, ha a gyártó jelzi, hogy a kés mosogatógépben mosható, a kés élettartamának megőrzése érdekében sokkal ajánlottabb a kézi mosás. A fa nyelű késeket semmilyen körülmények között ne tegye mosogatógépbe. Az agresszív tisztítószerek – például a mosogatókapszulák – visszafordíthatatlan károsodást okozhatnak a kés pengéjén vagy nyelén. Ezenfelül a kések a mosogatógépben más eszközökhöz ütközhetnek, ami a pengék megsérüléséhez vezethet. Ezért minden konyhakést ajánlott kézzel elmosni, majd alaposan megtörölni és megszárítani.

Kések élezése

A legjobb vágási tulajdonságok megőrzése érdekében minden kést időnként meg kell élezni. Ideális esetben minden főzés előtt acélt (fenőacélt) használjunk, amely segít a késeket hosszabb ideig élesen tartani. Ha a kései érezhetően tompák, érdemes fenőkövek, élezőkészletet vagy elektromos késélezőt használni. A kések élezéséről többet az Élezés kategóriában talál.

Kések biztonságos tárolása

Sokan kedvelik, hogy a késeiket a konyhai fiókban tartják más éles eszközökkel együtt, azonban ezek hosszú távon károsíthatják a kés pengéjét. Ha mégis fiókban szeretné tárolni a késeket, pengévédőket ajánlunk. Ideális megoldást jelentenek a késállványok, amelyek lehetnek mágneses sínek, tartók vagy fából készült blokkok. Ezek nemcsak megvédik a késeket, hanem átláthatóbbá teszik azok elhelyezését, így gyorsabbá válik az ételkészítés a konyhában.