Konyhai bárd

A konyhai bárdok lehetővé teszik a legigényesebb kulináris feladatok elvégzését. Masszív kialakításuk bármilyen alapanyaggal megbirkózik. A bárdokat használat szerint két fő kategóriára osztják: húsbárdok és zöldségbárdok. A húsbárdok általában valamivel nehezebbek, vastagabb pengével rendelkeznek, és kemény csontok átvágására alkalmasak. A másik típus a zöldségbárd, amely finomabb műveletekre és nagyobb zöldségek, például káposztafejek vagy fej saláta szeletelésére alkalmas. A széles penge nagyon egyszerűen használható arra is, hogy a felvágott ételt közvetlenül a fazékba vagy serpenyőbe helyezze. A bárdokat nem finom szeletelésre vagy nagyon apró darabok aprítására tervezték.

Termékek rendezése

összesen 4 termék

Termékek listája

Wüsthof Classic Chai Dao Sculpted bárd 17 cm
54 800 Ft

Wüsthof Classic Chai Dao Sculpted kínai konyhai bárd rozsdamentes acélból, tartós szintetikus anyagból készült nyéllel. A penge hossza 17 cm.

1040135617
Samura Butcher konyhakés bárd 18 cm
15 200 Ft

AUS-8 rozsdamentes acélból készült húsvágó bárd. Nyél TPE műanyag. Teljes hossza 31 cm, pengéje 18 cm.

SBU-0040
Samura Harakiri konyhai bárd
15 200 Ft

Konyhai bárd 18 cm hosszú pengével, kiváló minőségű japán AUS-8 rozsdamentes acélból. Az ABS műanyag markolat erős, tartós és kellemes tapintású. A hasító elsősorban hús...

SHR-0040B
Dick Red Spirit Kínai bárd
Akció
65 000 Ft –15 %
55 200 Ft

A Dick Red Spirit séf késének pengéje 18 cm. Súlya és masszív pengéje miatt a kés nehezebben feldolgozható alapanyagokhoz is alkalmas, ugyanakkor a penge formájának köszönhetően...

8170618

Listairányítás elemei

összesen 4 termék

Miért érdemes éppen konyhai bárdot választani?

Sokoldalúság: A bárdok hihetetlenül sokoldalú eszközök, amelyek széles feladatkört képesek ellátni. Alkalmasak aprításra, kockázásra, sőt az alapanyagok zúzására is, így húsokhoz, zöldségekhez és fűszernövényekhez egyaránt használhatók. A masszív markolat elegendő stabilitást biztosít bármilyen vágás során. Sokoldalúságuknak köszönhetően csökken az igény több speciális kés birtoklására.

Csontvágás: A bárdok azon kevés kések közé tartoznak, amelyek alkalmasak csontok átvágására, ezért nélkülözhetetlenek a hentesmunkában és a nagyobb baromfidarabok feldarabolásánál.

Zöldségaprítás: Bár a bárdokat elsősorban hús vágására használják, kiválóan alkalmazhatók zöldségek előkészítésénél is. Különösen hasznosak a keményebb alapanyagok, például a tök vagy a cukkini szeletelésénél.

Hosszú élettartam: A kiváló minőségű bárdok hosszú élettartamukról és masszív kialakításukról ismertek, amelyek a legigényesebb feladatokat is kibírják. Nagyon fontos szerepet játszanak a felhasznált acélanyagok is.

Könnyű karbantartás: A vágási tulajdonságok megőrzése érdekében ne feledje rendszeresen fenni a pengét fenőacéllal, és szükség esetén utóélezni

Multifunkcionalitás: A bárd lapos oldala például fokhagyma, gyömbér vagy más hozzávalók összezúzására is használható.

Ázsiai eredet: A bárd az ázsiai konyha alapvető eszköze, és kínálatunkban megtalálhatók kínai és japán bárdok is, amelyeket kifejezetten ázsiai ételek elkészítésére terveztek.