KAI Seki Magoroku Hekiju
A KAI Seki Magoroku Hekiju japán kések nagy funkcionalitásukról és tartósságukról ismertek. A sorozat kései tipikus japán formájúak (Deba, Yanagiba), hagyományos, egyoldalas élezéssel kombinálva.
A kések japán típusú Ni-Mai felépítést alkalmaznak, amely során két különböző acélt rétegeznek egymásra. A fő, keményebb réteg, amellyel vágni fog, rozsdamentes acélból (AUS-8) készül, és szinte soha nem törik el, mivel optimális, 58 HRC keménységgel rendelkezik. Ennek köszönhetően az egyoldalas élezésű kések akár azok számára is kipróbálhatók, akik még nem rendelkeznek tapasztalattal a japán kések, például a Deba és Yanagiba használatában. A támogató réteg ezzel szemben lágyabb acélból (420-as acél) készül.
A kések markolata fekete műanyagból készült, és kiválóan megfelel azoknak a szakácsoknak, akik nem szeretnének időt veszíteni a kések extra ápolásával és kaméliaolaj vásárlásával. A kések kizárólag balkezesek számára készülnek, és teljes egészében Japánban gyártottak.
