Japán konyhai kések Seki Kanetsugu

A japán konyhai kések jelentősen különböznek a hagyományos európai késektől alakjukban, felépítésükben és különösen vágási tulajdonságaikban. A japán kések ötvözik a rendkívüli élességet, a kiváló vágási képességeket, a pontosságot, az egyedi dizájnt és a kulturális örökséget, amely a világ minden tájáról vonzza a séfeket a konyhapultokhoz. A japán típusú késeket az európai késekhez képest keményebb acélból készítik, ami miatt az él hosszabb ideig éles marad. Ugyanakkor sokkal gondosabb bánásmódot igényelnek, és nagyobb odafigyelést követelnek.
A leggyakoribb japán kés típus a santoku, amely a klasszikus univerzális kés típust képviseli, és sokoldalú felhasználásra alkalmas. Egyre gyakrabban azonban más japán kés típusokkal is találkozhatunk, például gyuto (séfkés), deba (filéző kés), nakiri (zöldségvágó kés), petty (zöldség- és gyümölcskés), sujihiki (szeletelő kés), usuba (zöldségkés), yanagiba (filéző kés) vagy kiritsuke (univerzális kés).

A Knilandban kiváló minőségű japán konyhai kések találhatók a japán gyártóktól, mint a KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake és Seki Kanetsugu, valamint japán típusú kések számos nemzetközi gyártótól, például Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel vagy Victorinox.

Termékek rendezése

összesen 12 termék

Termékek listája

Saya Seki Kanetsugu Zuiun Petty 15 cm tok
12 500 Ft

Fa tok a Zuiun Kiwami Petty konyhakéshez, 15 cm hosszúságú pengével.

S9302
Seki Kanetsugu Zuiun Kiritsuke Gyuto SPG2 21 cm konyhakés
154 700 Ft

Exkluzív japán Gyuto damaszkuszi kés 21 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9305
Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Sujihiki SPG2 24 cm konyhakés
164 900 Ft

Exkluzív japán Sujihiki damaszkuszi kés 24 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9509
Seki Kanetsugu Zuiun Petty SPG2 15 cm konyhakés
103 900 Ft

Exkluzív japán damaszkuszi kés Petty típusú, 15 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9302
Seki Kanetsugu Zuiun Santoku SPG2 18 cm konyhakés
139 000 Ft

Exkluzív japán damaszkuszi Santoku kés 18 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9303
Saya Seki Kanetsugu Zuiun Sujihiki 24 cm tok
18 400 Ft

Fa tok a Zuiun Kiwami Sujihiki konyhakéshez, 24 cm hosszúságú pengével.

S9309
Seki Kanetsugu Zuiun Sujihiki SPG2 24 cm konyhakés
Akció
166 100 Ft –19 %
133 100 Ft

Exkluzív japán Sujihiki damaszkuszi kés 24 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9309
Saya Seki Kanetsugu Zuiun Gyuto 21 cm tok
Saya Seki Kanetsugu Zuiun Gyuto 21 cm tok
Pillanatnyilag nem elérhető
16 700 Ft

Fából készült tok a Zuiun Kiwami Gyuto konyhakéshez, 21 cm hosszúságú pengével.

S9305
Saya Seki Kanetsugu Zuiun Santoku 18 cm tok
Saya Seki Kanetsugu Zuiun Santoku 18 cm tok
Pillanatnyilag nem elérhető
15 800 Ft

Fa tok a Zuiun Kiwami Santoku konyhakéshez, 18 cm hosszúságú pengével.

S9303
Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Gyuto SPG2 21 cm konyhakés
154 700 Ft

Exkluzív japán Gyuto damaszkuszi kés 21 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9505
Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Petty SPG2 15 cm konyhakés
104 300 Ft

Exkluzív japán damaszkuszi kés Petty típusú, 15 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9502
Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Santoku SPG2 18 cm konyhakés
144 500 Ft

Exkluzív japán damaszkuszi Santoku kés 18 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9503

Listairányítás elemei

összesen 12 termék

Miért érdemes éppen japán konyhakést választani?

Élesség: a japán kések kivételes élességükről és precíz vágásaikról ismertek. Gyakran magas minőségű acélból készülnek, ami hihetetlenül finom szeleteket tesz lehetővé. A vágás nemcsak simább, hanem hatékonyabb is lesz.

Pontosság: a japán kések a precíz vágások elérésére vannak tervezve, ami számos kulináris technika szempontjából kulcsfontosságú.

Pengék keménysége: sok japán kés esetében kulcsfontosságú a keményebb penge, ami csökkenti a kés élezésének gyakoriságát. Ezt a tulajdonságot különösen a mindennapi használat során értékelhetjük. Az európai késekhez képest a japán kések általában vékonyabb és könnyebb pengével rendelkeznek.

A választék sokszínűsége: a japán késektípusok széles választékából könnyedén válogathat. Minden kés egy adott feladatra van tervezve, például a japán Gyuto típus általános konyhai munkákhoz használható, a népszerű Debu halfilézéshez, az Usubu pedig zöldségek aprításához.

Esztétikus kialakítás: a japán kések többsége nemcsak funkcionális, hanem esztétikailag is igényes. Választhat elegáns, minimalista vagy luxus dizájnok közül.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás: a japán kések a kiegyensúlyozottságra és a kényelmes fogásra helyezik a hangsúlyt, ami egész használat során biztosítja a kényelmes tartást. Ez a kiegyensúlyozottság megkönnyíti a használatot és csökkenti a fáradtságot hosszabb ideig történő használat során.

Kulturális örökség: Japán olyan ország, amely rendkívül nagy hangsúlyt fektet kulináris örökségére, és a késkészítő ipar sem kivétel. A hagyományok, a kézműves technikák és a modern innovációk ötvözete teszi a késeket az éles eszközök igazi ékkövává. A gyártási folyamatokat gyakran generációról generációra adják tovább.