Japán konyhai kések Dick

A japán konyhai kések jelentősen különböznek a hagyományos európai késektől alakjukban, felépítésükben és különösen vágási tulajdonságaikban. A japán kések ötvözik a rendkívüli élességet, a kiváló vágási képességeket, a pontosságot, az egyedi dizájnt és a kulturális örökséget, amely a világ minden tájáról vonzza a séfeket a konyhapultokhoz. A japán típusú késeket az európai késekhez képest keményebb acélból készítik, ami miatt az él hosszabb ideig éles marad. Ugyanakkor sokkal gondosabb bánásmódot igényelnek, és nagyobb odafigyelést követelnek.
A leggyakoribb japán kés típus a santoku, amely a klasszikus univerzális kés típust képviseli, és sokoldalú felhasználásra alkalmas. Egyre gyakrabban azonban más japán kés típusokkal is találkozhatunk, például gyuto (séfkés), deba (filéző kés), nakiri (zöldségvágó kés), petty (zöldség- és gyümölcskés), sujihiki (szeletelő kés), usuba (zöldségkés), yanagiba (filéző kés) vagy kiritsuke (univerzális kés).

A Knilandban kiváló minőségű japán konyhai kések találhatók a japán gyártóktól, mint a KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake és Seki Kanetsugu, valamint japán típusú kések számos nemzetközi gyártótól, például Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel vagy Victorinox.

Termékek rendezése

összesen 8 termék

Termékek listája

Dick ProDynamic Santoku konyhai kés K 18 cm 8544218K
13 000 Ft

A Santoku típusú konyhakés egy közepes méretű, 18 cm-es pengehosszúságú kés, alkalmas zöldségek és húsok feldolgozására. A kés pengéje X55CrMo14 erősen ötvözött, rozsdamentes...

8544218K
Dick 1905 Santoku K konyhai kés
48 600 Ft

Santoku típusú Dick 1905 konyhakés egy közepes méretű, 18 cm-es pengehosszúságú, zöldség- és húsfeldolgozásra alkalmas kés. A késpenge X50CrMo15 erősen ötvözött, rozsdamentes...

8194218K
Dick ProDynamic Santoku konyhai kés 18 cm 8544218
11 300 Ft

A Santoku típusú konyhakés egy közepes méretű, 17,8 cm-es pengehosszúságú kés, alkalmas zöldségek és húsok feldolgozására. A kés pengéje X55CrMo14 erősen ötvözött, rozsdamentes...

8544218
Dick Red Spirit Santoku K konyhai kés
40 100 Ft

A Dick Red Spirit Santoku konyhai kés egy közepes méretű, 18 cm-es pengehosszúságú kés, amely zöldségek és húsok feldolgozására alkalmas. A késpenge X50CrMo15 erősen ötvözött,...

8174218K
Dick Red Spirit Santoku konyhai kés
34 200 Ft

A Dick Red Spirit Santoku konyhai kés egy közepes méretű, 17,8 cm-es pengehosszúságú kés, amely zöldségek és húsok feldolgozására alkalmas. A késpenge X50CrMo15 erősen ötvözött,...

8174218
Dick Red Spirit Usuba konyhai kés
32 800 Ft

A Dick Red Spirit Usuba konyhakés egy közepes méretű, 18 cm-es pengehosszúságú kés zöldségek feldolgozására. A kés pengéje X55CrMo14 erősen ötvözött, rozsdamentes német acélból...

8174318
Dick Red Spirit Yanagiba sushi konyhai kés
35 500 Ft

A Yanagiba típusú, a Carvinghez hasonló Dick Red Spirit konyhakés egy 24 cm-es pengével ellátott, nagyméretű kés, amely húsfeldolgozásra és sushi készítésére alkalmas. A penge...

8175724
Dick Superior Santoku konyhai kés 18 cm
19 000 Ft

A Santoku konyhakés egy közepes méretű, 18 cm-es pengehosszúságú kés, amely zöldségek és húsok feldolgozására alkalmas. A kés pengéje X55CrMo14 erősen ötvözött, rozsdamentes...

8444218

Listairányítás elemei

összesen 8 termék

Miért érdemes éppen japán konyhakést választani?

Élesség: a japán kések kivételes élességükről és precíz vágásaikról ismertek. Gyakran magas minőségű acélból készülnek, ami hihetetlenül finom szeleteket tesz lehetővé. A vágás nemcsak simább, hanem hatékonyabb is lesz.

Pontosság: a japán kések a precíz vágások elérésére vannak tervezve, ami számos kulináris technika szempontjából kulcsfontosságú.

Pengék keménysége: sok japán kés esetében kulcsfontosságú a keményebb penge, ami csökkenti a kés élezésének gyakoriságát. Ezt a tulajdonságot különösen a mindennapi használat során értékelhetjük. Az európai késekhez képest a japán kések általában vékonyabb és könnyebb pengével rendelkeznek.

A választék sokszínűsége: a japán késektípusok széles választékából könnyedén válogathat. Minden kés egy adott feladatra van tervezve, például a japán Gyuto típus általános konyhai munkákhoz használható, a népszerű Debu halfilézéshez, az Usubu pedig zöldségek aprításához.

Esztétikus kialakítás: a japán kések többsége nemcsak funkcionális, hanem esztétikailag is igényes. Választhat elegáns, minimalista vagy luxus dizájnok közül.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás: a japán kések a kiegyensúlyozottságra és a kényelmes fogásra helyezik a hangsúlyt, ami egész használat során biztosítja a kényelmes tartást. Ez a kiegyensúlyozottság megkönnyíti a használatot és csökkenti a fáradtságot hosszabb ideig történő használat során.

Kulturális örökség: Japán olyan ország, amely rendkívül nagy hangsúlyt fektet kulináris örökségére, és a késkészítő ipar sem kivétel. A hagyományok, a kézműves technikák és a modern innovációk ötvözete teszi a késeket az éles eszközök igazi ékkövává. A gyártási folyamatokat gyakran generációról generációra adják tovább.