Exkluzív svájci konyhai kés hőre lágyuló polimer (POM) markolattal és 17 cm hosszú pengével. A kés egy darab X50CrMoV15 króm-molibdén-vanádium acélból van kovácsolva, és...
A japán konyhai kés alakja és kialakítása kifejezetten különbözik a hagyományos európai késtípusoktól. A japán konyhai kés leggyakoribb típusa a santoku, amely hasonló az európai konyhai késekhez. A santoku mellett azonban más típusok is, mint például nakiri, gyuto, deba vagy yanagiba . A japán késeket nagy kiváló tulajdonságok, a penge rendkívüli élessége és keménység jellemzik. Ugyanakkor viszonylag törékenyek és nagyon gondos bánásmódot igényelnek.
A Knilandban megtalálja a kiváló minőségű japán konyhai késeket, Kanetsune Seki, Samura márkákat, ugyanakkor számos más világhírű gyártójának santoku késeit, például a Böker késeket a németországi Solingenből, az Opineltől vagy a Victorinoxból.