Japán konyhai kések

A japán konyhai kések jelentősen különböznek a hagyományos európai késektől alakjukban, felépítésükben és különösen vágási tulajdonságaikban. A japán kések ötvözik a rendkívüli élességet, a kiváló vágási képességeket, a pontosságot, az egyedi dizájnt és a kulturális örökséget, amely a világ minden tájáról vonzza a séfeket a konyhapultokhoz. A japán típusú késeket az európai késekhez képest keményebb acélból készítik, ami miatt az él hosszabb ideig éles marad. Ugyanakkor sokkal gondosabb bánásmódot igényelnek, és nagyobb odafigyelést követelnek.
A leggyakoribb japán kés típus a santoku, amely a klasszikus univerzális kés típust képviseli, és sokoldalú felhasználásra alkalmas. Egyre gyakrabban azonban más japán kés típusokkal is találkozhatunk, például gyuto (séfkés), deba (filéző kés), nakiri (zöldségvágó kés), petty (zöldség- és gyümölcskés), sujihiki (szeletelő kés), usuba (zöldségkés), yanagiba (filéző kés) vagy kiritsuke (univerzális kés).

A Knilandban kiváló minőségű japán konyhai kések találhatók a japán gyártóktól, mint a KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake és Seki Kanetsugu, valamint japán típusú kések számos nemzetközi gyártótól, például Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel vagy Victorinox.

Termékek rendezése

összesen 9 termék

Termékek listája

KAI Seki Magoroku KK Yanagiba 27 cm
55 400 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku KK Yanagiba AUS-8 rozsdamentes acélból készült, egyoldalas élezéssel és fekete pakka fából készült markolattal. A penge hossza 27 cm.

KK-0027
KAI Seki Magoroku KK Yanagiba 30 cm
72 300 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku KK Yanagiba AUS-8 rozsdamentes acélból készült, egyoldalas élezéssel és fekete pakka fából készült markolattal. A penge hossza 30 cm.

KK-0030
KAI Shun Pro Sho Yanagiba 27 cm
135 800 Ft

Japán kés KAI Shun Pro Sho Yanagiba rozsdamentes acélból AUS-10, egyoldalú élezéssel és sötét fa csomagolású markolattal. A penge hossza 27 cm.

VG-2006
Samura Okinawa Yanagiba 27 cm konyhakés
31 200 Ft

Konyhai kés 27 cm hosszú pengével, kiváló minőségű japán AUS-8 rozsdamentes acélból. Markolat hagyományos rózsafa kinézettel, fekete támasztékkal. A yanagiba kés hagyományos...

SO-0111
Tojiro DP VG10 Gyuto szakács kés 27 cm F-810
101 300 Ft

Tojiro DP VG-10 Gyuto konyhakés 27 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-810
Tojiro DP VG10 Sujihiki konyhakés 27 cm F-806
100 900 Ft

Tojiro DP VG-10 Sujihiki konyhakés 27 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-806
Tojiro Shippu Damascus Gyuto 27 cm FD-596 Szakácskés
159 200 Ft

A Tojiro Shippu FD-596 egy Gyuto típusú japán konyhakés - nagy szakácskés, 27 cm hosszú, damaszkuszi acél pengével, VG-10 rozsdamentes acél maggal. A D alakú magnóliafa nyél...

FD-596
Tojiro Shirogami Yanagiba F-909 27 cm konyhakés
78 600 Ft

Hagyományos japán Yanagiba típusú konyhai kés 27 cm hosszú pengével, első osztályú japán Shirogami acélból (más néven fehér papíracél). A D alakú magnóliafa nyél nagyon kellemes...

F-909
Tojiro Shippu Black Damascus Gyuto 27 cm FD-1596 Szakácskés
142 500 Ft

A Tojiro Shippu Black FD-1596 egy Gyuto típusú japán konyhakés - nagy szakácskés, 27 cm hosszú, damaszkuszi acél pengével, VG-10 rozsdamentes acél maggal. A D alakú gesztenyefa...

FD-1596

Listairányítás elemei

összesen 9 termék

Miért érdemes éppen japán konyhakést választani?

Élesség: a japán kések kivételes élességükről és precíz vágásaikról ismertek. Gyakran magas minőségű acélból készülnek, ami hihetetlenül finom szeleteket tesz lehetővé. A vágás nemcsak simább, hanem hatékonyabb is lesz.

Pontosság: a japán kések a precíz vágások elérésére vannak tervezve, ami számos kulináris technika szempontjából kulcsfontosságú.

Pengék keménysége: sok japán kés esetében kulcsfontosságú a keményebb penge, ami csökkenti a kés élezésének gyakoriságát. Ezt a tulajdonságot különösen a mindennapi használat során értékelhetjük. Az európai késekhez képest a japán kések általában vékonyabb és könnyebb pengével rendelkeznek.

A választék sokszínűsége: a japán késektípusok széles választékából könnyedén válogathat. Minden kés egy adott feladatra van tervezve, például a japán Gyuto típus általános konyhai munkákhoz használható, a népszerű Debu halfilézéshez, az Usubu pedig zöldségek aprításához.

Esztétikus kialakítás: a japán kések többsége nemcsak funkcionális, hanem esztétikailag is igényes. Választhat elegáns, minimalista vagy luxus dizájnok közül.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás: a japán kések a kiegyensúlyozottságra és a kényelmes fogásra helyezik a hangsúlyt, ami egész használat során biztosítja a kényelmes tartást. Ez a kiegyensúlyozottság megkönnyíti a használatot és csökkenti a fáradtságot hosszabb ideig történő használat során.

Kulturális örökség: Japán olyan ország, amely rendkívül nagy hangsúlyt fektet kulináris örökségére, és a késkészítő ipar sem kivétel. A hagyományok, a kézműves technikák és a modern innovációk ötvözete teszi a késeket az éles eszközök igazi ékkövává. A gyártási folyamatokat gyakran generációról generációra adják tovább.