Japán konyhai kések

A japán konyhai kések jelentősen különböznek a hagyományos európai késektől alakjukban, felépítésükben és különösen vágási tulajdonságaikban. A japán kések ötvözik a rendkívüli élességet, a kiváló vágási képességeket, a pontosságot, az egyedi dizájnt és a kulturális örökséget, amely a világ minden tájáról vonzza a séfeket a konyhapultokhoz. A japán típusú késeket az európai késekhez képest keményebb acélból készítik, ami miatt az él hosszabb ideig éles marad. Ugyanakkor sokkal gondosabb bánásmódot igényelnek, és nagyobb odafigyelést követelnek.
A leggyakoribb japán kés típus a santoku, amely a klasszikus univerzális kés típust képviseli, és sokoldalú felhasználásra alkalmas. Egyre gyakrabban azonban más japán kés típusokkal is találkozhatunk, például gyuto (séfkés), deba (filéző kés), nakiri (zöldségvágó kés), petty (zöldség- és gyümölcskés), sujihiki (szeletelő kés), usuba (zöldségkés), yanagiba (filéző kés) vagy kiritsuke (univerzális kés).

A Knilandban kiváló minőségű japán konyhai kések találhatók a japán gyártóktól, mint a KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake és Seki Kanetsugu, valamint japán típusú kések számos nemzetközi gyártótól, például Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel vagy Victorinox.

Termékek rendezése

összesen 15 termék

Termékek listája

Dick ProDynamic Santoku konyhai kés K 18 cm 8544218K
13 000 Ft

A Santoku típusú konyhakés egy közepes méretű, 18 cm-es pengehosszúságú kés, alkalmas zöldségek és húsok feldolgozására. A kés pengéje X55CrMo14 erősen ötvözött, rozsdamentes...

8544218K
Böker Damascus Olive Santoku konyhakés 17,2 cm
93 900 Ft

Böker Damaszkusz Olive Santoku konyhakés damaszkuszi acélból, olívafa markolattal. A penge hossza 17,2 cm.

130437DAM
Böker Meisterklinge Damascus Santoku konyhakés 16,5 cm
64 300 Ft

Böker Meisterklinge Damaszkusz Santoku konyhakés damaszkuszi acélból, tölgyfa markolattal. A penge hossza 16,5 cm.

130952DAM
Dick Red Spirit Santoku K konyhai kés
40 100 Ft

A Dick Red Spirit Santoku konyhai kés egy közepes méretű, 18 cm-es pengehosszúságú kés, amely zöldségek és húsok feldolgozására alkalmas. A késpenge X50CrMo15 erősen ötvözött,...

8174218K
Dick Red Spirit Santoku konyhai kés
34 200 Ft

A Dick Red Spirit Santoku konyhai kés egy közepes méretű, 17,8 cm-es pengehosszúságú kés, amely zöldségek és húsok feldolgozására alkalmas. A késpenge X50CrMo15 erősen ötvözött,...

8174218
Dick Red Spirit Usuba konyhai kés
32 800 Ft

A Dick Red Spirit Usuba konyhakés egy közepes méretű, 18 cm-es pengehosszúságú kés zöldségek feldolgozására. A kés pengéje X55CrMo14 erősen ötvözött, rozsdamentes német acélból...

8174318
Dick Red Spirit Yanagiba sushi konyhai kés
35 500 Ft

A Yanagiba típusú, a Carvinghez hasonló Dick Red Spirit konyhakés egy 24 cm-es pengével ellátott, nagyméretű kés, amely húsfeldolgozásra és sushi készítésére alkalmas. A penge...

8175724
27727 wusthof classic utility 1040136812 1
Újdonság
23 900 Ft

Wüsthof Classic Asian Utility univerzális konyhai kés rozsdamentes acélból, tartós szintetikus nyéllel. A penge hossza 12 cm.

1040136812
Böker Core Wood Santoku konyhakés 16,5 cm
Akció
49 300 Ft –14 %
42 100 Ft

Böker Core Wood Santoku konyhakés X50CrMoV15 acélból és diófa markolattal. A penge hossza 16,5 cm.

130735
Böker Damascus Black Santoku konyhakés 17,2 cm
Akció
89 100 Ft –14 %
76 000 Ft

Böker Damaszkusz Fekete Santoku konyhakés damaszkuszi acélból, pakka fából készült markolattal. A penge hossza 17,2 cm.

130417DAM
Böker Core Professional Santoku konyhakés 16,3 cm
34 500 Ft

Böker Core Professional Santoku konyhakés X50CrMoV15 acélból, műanyag markolattal. A penge hossza 16,3 cm.

130830
Böker Core Professional Santoku konyhakés 16,5 cm
35 300 Ft

Konyhakés Böker Core Professional Santoku X50CrMoV15 acélból és műanyag markolattal. A penge hossza 16,5 cm.

130835
Dick ProDynamic Santoku konyhai kés 18 cm 8544218
11 300 Ft

A Santoku típusú konyhakés egy közepes méretű, 17,8 cm-es pengehosszúságú kés, alkalmas zöldségek és húsok feldolgozására. A kés pengéje X55CrMo14 erősen ötvözött, rozsdamentes...

8544218
Dick Superior Santoku konyhai kés 18 cm
Dick Superior Santoku konyhai kés 18 cm
Pillanatnyilag nem elérhető
19 000 Ft

A Santoku konyhakés egy közepes méretű, 18 cm-es pengehosszúságú kés, amely zöldségek és húsok feldolgozására alkalmas. A kés pengéje X55CrMo14 erősen ötvözött, rozsdamentes...

8444218
Wüsthof Classic Ikon Sculpted Santoku 17 cm
63 300 Ft

Wüsthof Classic Ikon Sculpted Santoku konyhakés rozsdamentes acélból, tartós szintetikus anyagból készült markolattal. A penge hossza 17 cm.

1040331317

Listairányítás elemei

összesen 15 termék

Miért érdemes éppen japán konyhakést választani?

Élesség: a japán kések kivételes élességükről és precíz vágásaikról ismertek. Gyakran magas minőségű acélból készülnek, ami hihetetlenül finom szeleteket tesz lehetővé. A vágás nemcsak simább, hanem hatékonyabb is lesz.

Pontosság: a japán kések a precíz vágások elérésére vannak tervezve, ami számos kulináris technika szempontjából kulcsfontosságú.

Pengék keménysége: sok japán kés esetében kulcsfontosságú a keményebb penge, ami csökkenti a kés élezésének gyakoriságát. Ezt a tulajdonságot különösen a mindennapi használat során értékelhetjük. Az európai késekhez képest a japán kések általában vékonyabb és könnyebb pengével rendelkeznek.

A választék sokszínűsége: a japán késektípusok széles választékából könnyedén válogathat. Minden kés egy adott feladatra van tervezve, például a japán Gyuto típus általános konyhai munkákhoz használható, a népszerű Debu halfilézéshez, az Usubu pedig zöldségek aprításához.

Esztétikus kialakítás: a japán kések többsége nemcsak funkcionális, hanem esztétikailag is igényes. Választhat elegáns, minimalista vagy luxus dizájnok közül.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás: a japán kések a kiegyensúlyozottságra és a kényelmes fogásra helyezik a hangsúlyt, ami egész használat során biztosítja a kényelmes tartást. Ez a kiegyensúlyozottság megkönnyíti a használatot és csökkenti a fáradtságot hosszabb ideig történő használat során.

Kulturális örökség: Japán olyan ország, amely rendkívül nagy hangsúlyt fektet kulináris örökségére, és a késkészítő ipar sem kivétel. A hagyományok, a kézműves technikák és a modern innovációk ötvözete teszi a késeket az éles eszközök igazi ékkövává. A gyártási folyamatokat gyakran generációról generációra adják tovább.