A december 18-án 12:00 óráig beérkezett rendelések karácsonyig történő kiszállítását garantáljuk. Az ezt követően beérkező rendeléseket is feladjuk, azonban a karácsonyig történő kézbesítésre nem tudunk garanciát vállalni.

Japán konyhai kések

A japán konyhai kések jelentősen különböznek a hagyományos európai késektől alakjukban, felépítésükben és különösen vágási tulajdonságaikban. A japán kések ötvözik a rendkívüli élességet, a kiváló vágási képességeket, a pontosságot, az egyedi dizájnt és a kulturális örökséget, amely a világ minden tájáról vonzza a séfeket a konyhapultokhoz. A japán típusú késeket az európai késekhez képest keményebb acélból készítik, ami miatt az él hosszabb ideig éles marad. Ugyanakkor sokkal gondosabb bánásmódot igényelnek, és nagyobb odafigyelést követelnek.
A leggyakoribb japán kés típus a santoku, amely a klasszikus univerzális kés típust képviseli, és sokoldalú felhasználásra alkalmas. Egyre gyakrabban azonban más japán kés típusokkal is találkozhatunk, például gyuto (séfkés), deba (filéző kés), nakiri (zöldségvágó kés), petty (zöldség- és gyümölcskés), sujihiki (szeletelő kés), usuba (zöldségkés), yanagiba (filéző kés) vagy kiritsuke (univerzális kés).

A Knilandban kiváló minőségű japán konyhai kések találhatók a japán gyártóktól, mint a KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake és Seki Kanetsugu, valamint japán típusú kések számos nemzetközi gyártótól, például Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel vagy Victorinox.

Termékek rendezése

összesen 9 termék

Termékek listája

26554 2 tojiro sada tojiro basic vg10 tbs 210 gyuto 20 cm petty 13 5 cm
Újdonság
64 100 Ft

Japán késkészlet VG-10 rozsdamentes acélból. A készlet tartalmaz egy Gyuto szakácskést 20 cm-es pengével és egy Petty kést 13,5 cm-es pengével.

TBS-210
Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Sujihiki SPG2 24 cm konyhakés
164 900 Ft

Exkluzív japán Sujihiki damaszkuszi kés 24 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9509
26557 4 tojiro tojiro basic tbs 300 santoku 17 cm nakiri 16 5 cm petty 13 5 cm
Újdonság
93 200 Ft

Japán késkészlet VG-10 rozsdamentes acélból. A készlet tartalmaz egy Santoku kést 17 cm-es pengével, egy Nakiri kést 16,5 cm-es pengével, és egy Petty kést 13,5 cm-es...

TBS-300
Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Gyuto SPG2 21 cm konyhakés
154 700 Ft

Exkluzív japán Gyuto damaszkuszi kés 21 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9505
Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Petty SPG2 15 cm konyhakés
104 300 Ft

Exkluzív japán damaszkuszi kés Petty típusú, 15 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9502
Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Santoku SPG2 18 cm konyhakés
144 500 Ft

Exkluzív japán damaszkuszi Santoku kés 18 cm-es pengével, amely SPG2 poracélból készült.

9503
26560 tojiro basic vg10 gyuto 20 cm kucharsky f 317
Újdonság
38 300 Ft

VG-10 rozsdamentes acélból készült Gyuto típusú konyhai kés. A penge hossza 20 cm, a teljes hossz 32 cm. A markolat pakkawood fából készült.

F-317
26551 2 tojiro sada tojiro basic vg10 tbs 200 santoku 17 cm petty 13 5 cm
Újdonság
59 800 Ft

Japán késkészlet VG-10 rozsdamentes acélból. A készlet tartalmaz egy Santoku kést 17 cm-es pengével és egy Petty kést 13,5 cm-es pengével.

TBS-200
26563 tojiro basic vg10 nakiri 16 5 cm f 315 1
Újdonság
Tojiro Basic VG10 Nakiri 16,5 cm kés F-315
Pillanatnyilag nem elérhető
34 900 Ft

VG-10 rozsdamentes acélból készült Nakiri típusú konyhai kés. A penge hossza 16,5 cm, a teljes hossz 29 cm. A markolat pakkawood fából készült.

F-315

Listairányítás elemei

összesen 9 termék

Miért érdemes éppen japán konyhakést választani?

Élesség: a japán kések kivételes élességükről és precíz vágásaikról ismertek. Gyakran magas minőségű acélból készülnek, ami hihetetlenül finom szeleteket tesz lehetővé. A vágás nemcsak simább, hanem hatékonyabb is lesz.

Pontosság: a japán kések a precíz vágások elérésére vannak tervezve, ami számos kulináris technika szempontjából kulcsfontosságú.

Pengék keménysége: sok japán kés esetében kulcsfontosságú a keményebb penge, ami csökkenti a kés élezésének gyakoriságát. Ezt a tulajdonságot különösen a mindennapi használat során értékelhetjük. Az európai késekhez képest a japán kések általában vékonyabb és könnyebb pengével rendelkeznek.

A választék sokszínűsége: a japán késektípusok széles választékából könnyedén válogathat. Minden kés egy adott feladatra van tervezve, például a japán Gyuto típus általános konyhai munkákhoz használható, a népszerű Debu halfilézéshez, az Usubu pedig zöldségek aprításához.

Esztétikus kialakítás: a japán kések többsége nemcsak funkcionális, hanem esztétikailag is igényes. Választhat elegáns, minimalista vagy luxus dizájnok közül.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás: a japán kések a kiegyensúlyozottságra és a kényelmes fogásra helyezik a hangsúlyt, ami egész használat során biztosítja a kényelmes tartást. Ez a kiegyensúlyozottság megkönnyíti a használatot és csökkenti a fáradtságot hosszabb ideig történő használat során.

Kulturális örökség: Japán olyan ország, amely rendkívül nagy hangsúlyt fektet kulináris örökségére, és a késkészítő ipar sem kivétel. A hagyományok, a kézműves technikák és a modern innovációk ötvözete teszi a késeket az éles eszközök igazi ékkövává. A gyártási folyamatokat gyakran generációról generációra adják tovább.