Japán konyhai kések

A japán konyhai kések jelentősen különböznek a hagyományos európai késektől alakjukban, felépítésükben és különösen vágási tulajdonságaikban. A japán kések ötvözik a rendkívüli élességet, a kiváló vágási képességeket, a pontosságot, az egyedi dizájnt és a kulturális örökséget, amely a világ minden tájáról vonzza a séfeket a konyhapultokhoz. A japán típusú késeket az európai késekhez képest keményebb acélból készítik, ami miatt az él hosszabb ideig éles marad. Ugyanakkor sokkal gondosabb bánásmódot igényelnek, és nagyobb odafigyelést követelnek.
A leggyakoribb japán kés típus a santoku, amely a klasszikus univerzális kés típust képviseli, és sokoldalú felhasználásra alkalmas. Egyre gyakrabban azonban más japán kés típusokkal is találkozhatunk, például gyuto (séfkés), deba (filéző kés), nakiri (zöldségvágó kés), petty (zöldség- és gyümölcskés), sujihiki (szeletelő kés), usuba (zöldségkés), yanagiba (filéző kés) vagy kiritsuke (univerzális kés).

A Knilandban kiváló minőségű japán konyhai kések találhatók a japán gyártóktól, mint a KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake és Seki Kanetsugu, valamint japán típusú kések számos nemzetközi gyártótól, például Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel vagy Victorinox.

Termékek rendezése

összesen 13 termék

Termékek listája

Dellinger Okami Kiritsuke Chef szakács kés 19,5 cm
39 100 Ft

A rendkívül éles Dellinger Okami Kiritsuke Chef 19,5 cm-es pengehosszúságú, japán rozsdamentes acélból készült kés sokoldalú felhasználásával büszkélkedhet. A penge hegyéig...

K-HAUS8K
Dellinger Resin Future Blue Kiritsuke konyhakés 20,5 cm
45 900 Ft

Kiritsuke típusú konyhakés damaszkuszi acélból és gyanta nyélből, 20,5 cm-es pengehosszal.

K-H164
Dellinger Resin Future Red Kiritsuke konyhakés 20,5 cm
55 600 Ft

Kiritsuke típusú konyhakés damaszkuszi acélból és gyanta nyélből, 20,5 cm-es pengehosszal.

K-H165
KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke 12 cm
93 500 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke rendkívül kemény VG Xeos acélból készült, fekete pakka fa markolattal. A penge hossza 12 cm.

AE-5500
KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke 15 cm
106 200 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke rendkívül kemény VG Xeos acélból készült, fekete pakka fa markolattal. A penge hossza 15 cm.

AE-5501
KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke 19,5 cm
117 030 Ft

Japán kés KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke rendkívül kemény VG Xeos acélból készült, fekete pakka fa markolattal. A penge hossza 19,5 cm.

AE-5502
KAI Shun Classic Kiritsuke 15 cm
93 500 Ft

KAI Shun Classic Kiritsuke konyhakés damaszkuszi acélból, fekete pakka fa markolattal. A penge hossza 15 cm.

DM-0777
KAI Shun Classic Kiritsuke 20 cm
110 400 Ft

KAI Shun Classic Kiritsuke konyhakés damaszkuszi acélból, fekete pakka fa markolattal. A penge hossza 20 cm.

DM-0771
Tojiro DP VG10 Kiritsuke  konyhakés 21 cm F-796
65 300 Ft

Tojiro DP VG-10 Kiritsuke konyhakés 21 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-796
XIN Cutlery XinCraft Damascus Nakiri XC129
Akció Újdonság
76 390 Ft –40 %
45 600 Ft

XIN Cutlery Nakiri egy nakiri típusú japán konyhai kés – egy hagyományos japán késforma, amelyet elsősorban zöldségek vágására szánnak. Ideális a gyors és precíz szeleteléshez...

XC129
27397 dellinger longevity damascus edition gyuto chef kiritsuke xz b27rw8 fs 1
Újdonság
35 300 Ft

Univerzális konyhakés damaszkuszi acélból, VG-10 acél maggal. A penge hossza 21,5 cm, a teljes hossz 34,5 cm. Markolat: platánfa.

XZ-B27RW8-FS
KAI Shun Classic Kiritsuke 9 cm
KAI Shun Classic Kiritsuke 9 cm
Pillanatnyilag nem elérhető
59 600 Ft

KAI Shun Classic Kiritsuke konyhakés damaszkuszi acélból, fekete pakka fa markolattal. A penge hossza 9 cm.

DM-0772
Tojiro DP VG10 Kiritsuke  konyhakés 16 cm F-795
55 100 Ft

Tojiro DP VG-10 Kiritsuke konyhakés 16 cm-es pengével, japán VG-10 rozsdamentes acélból és tömör műanyag markolattal.

F-795

Listairányítás elemei

összesen 13 termék

Miért érdemes éppen japán konyhakést választani?

Élesség: a japán kések kivételes élességükről és precíz vágásaikról ismertek. Gyakran magas minőségű acélból készülnek, ami hihetetlenül finom szeleteket tesz lehetővé. A vágás nemcsak simább, hanem hatékonyabb is lesz.

Pontosság: a japán kések a precíz vágások elérésére vannak tervezve, ami számos kulináris technika szempontjából kulcsfontosságú.

Pengék keménysége: sok japán kés esetében kulcsfontosságú a keményebb penge, ami csökkenti a kés élezésének gyakoriságát. Ezt a tulajdonságot különösen a mindennapi használat során értékelhetjük. Az európai késekhez képest a japán kések általában vékonyabb és könnyebb pengével rendelkeznek.

A választék sokszínűsége: a japán késektípusok széles választékából könnyedén válogathat. Minden kés egy adott feladatra van tervezve, például a japán Gyuto típus általános konyhai munkákhoz használható, a népszerű Debu halfilézéshez, az Usubu pedig zöldségek aprításához.

Esztétikus kialakítás: a japán kések többsége nemcsak funkcionális, hanem esztétikailag is igényes. Választhat elegáns, minimalista vagy luxus dizájnok közül.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás: a japán kések a kiegyensúlyozottságra és a kényelmes fogásra helyezik a hangsúlyt, ami egész használat során biztosítja a kényelmes tartást. Ez a kiegyensúlyozottság megkönnyíti a használatot és csökkenti a fáradtságot hosszabb ideig történő használat során.

Kulturális örökség: Japán olyan ország, amely rendkívül nagy hangsúlyt fektet kulináris örökségére, és a késkészítő ipar sem kivétel. A hagyományok, a kézműves technikák és a modern innovációk ötvözete teszi a késeket az éles eszközök igazi ékkövává. A gyártási folyamatokat gyakran generációról generációra adják tovább.