Japán konyhai kések

A japán konyhai kések jelentősen különböznek a hagyományos európai késektől alakjukban, felépítésükben és különösen vágási tulajdonságaikban. A japán kések ötvözik a rendkívüli élességet, a kiváló vágási képességeket, a pontosságot, az egyedi dizájnt és a kulturális örökséget, amely a világ minden tájáról vonzza a séfeket a konyhapultokhoz. A japán típusú késeket az európai késekhez képest keményebb acélból készítik, ami miatt az él hosszabb ideig éles marad. Ugyanakkor sokkal gondosabb bánásmódot igényelnek, és nagyobb odafigyelést követelnek.
A leggyakoribb japán kés típus a santoku, amely a klasszikus univerzális kés típust képviseli, és sokoldalú felhasználásra alkalmas. Egyre gyakrabban azonban más japán kés típusokkal is találkozhatunk, például gyuto (séfkés), deba (filéző kés), nakiri (zöldségvágó kés), petty (zöldség- és gyümölcskés), sujihiki (szeletelő kés), usuba (zöldségkés), yanagiba (filéző kés) vagy kiritsuke (univerzális kés).

A Knilandban kiváló minőségű japán konyhai kések találhatók a japán gyártóktól, mint a KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake és Seki Kanetsugu, valamint japán típusú kések számos nemzetközi gyártótól, például Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel vagy Victorinox.

Termékek rendezése

összesen 23 termék

Termékek listája

Satake Yoshimitsu Deba 12 cm
16 800 Ft

Japán kés Satake Yoshimitsu Deba szénacélból készült, egyoldalú élezéssel és fa markolattal. A penge hossza 12 cm.

804-066
Satake Yoshimitsu Deba 15,5 cm
19 800 Ft

Japán kés Satake Yoshimitsu Deba szénacélból készült, egyoldalú élezéssel és fa markolattal. A penge hossza 15,5 cm.

804-028
Satake Yoshimitsu HG8404W japán késkészlet
102 800 Ft

Japán késkészlet SK5 szénacélból, 62 HRC keménységig terjedő keménységgel. Tartalmaz 6 kést a Satake Yoshimitsu sorozatból. Magnólia fa markolat.

HG8404W
Satake Yoshimitsu Usuba 16 cm
18 500 Ft

Japán usuba kés. SK5 szénacélból készült penge egyoldalú élezéssel. A penge hossza 16 cm. Magnólia fa markolat.

804-035
Satake Yoshimitsu Yanagiba Sashimi 21 cm
19 800 Ft

Japán kés Satake Yoshimitsu Yanagiba Sashimi szénacélból készült, egyoldalú élezéssel és fa markolattal. A penge hossza 21 cm.

804-011
Tojiro Shirogami Deba F-903 18 cm konyhakés
95 800 Ft

Hagyományos japán Deba típusú konyhai kés masszív, 18 cm hosszú pengével, első osztályú japán Shirogami acélból (más néven fehér papíracél). A D alakú magnóliafa nyél nagyon...

F-903
Tojiro Shirogami Deba F-904 21 cm konyhakés
131 525 Ft

Hagyományos japán Deba típusú konyhai kés masszív, 21 cm hosszú pengével, első osztályú japán Shirogami acélból (más néven fehér papíracél). A D alakú magnóliafa nyél nagyon...

F-904
26548 tojiro shirogami deba f 905 24 cm 1
Újdonság
180 600 Ft

Hagyományos japán konyhakés, Deba típus. Shirogami acélból készült penge. A penge hossza 24 cm, a teljes hossz 41 cm. Magnóliafából készült markolat.

F-905
Tojiro Shirogami Hammered Usuba 19,5 cm F-1128
167 800 Ft

Japonský kuchynský nôž typu Usuba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 19,5 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť...

F-1128
Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 24 cm F-1124
90 200 Ft

Japán Yanagiba konyhakés. Kézzel kovácsolt 24 cm hosszú penge első osztályú japán Shirogami 2 acélból (más néven fehér papíracél), egyoldali csiszolással. D alakú japán...

F-1124
Tojiro Shirogami Yanagiba F-909 27 cm konyhakés
78 600 Ft

Hagyományos japán Yanagiba típusú konyhai kés 27 cm hosszú pengével, első osztályú japán Shirogami acélból (más néven fehér papíracél). A D alakú magnóliafa nyél nagyon kellemes...

F-909
Tojiro Shirogami Hammered Deba 15 cm F-1120
Akció
76 000 Ft –15 %
64 500 Ft

Deba típusú japán konyhakés. Kézzel kovácsolt penge 15 cm hosszú első osztályú japán Shirogami 2 acélból (más néven fehér papíracél), egyoldali csiszolással. D alakú japán...

F-1120
Tojiro Shirogami Hammered Deba 18 cm F-1122
Akció
102 600 Ft –14 %
87 400 Ft

Deba típusú japán konyhakés. Kézzel kovácsolt 18 cm hosszú penge első osztályú japán Shirogami 2 acélból (más néven fehér papíracél), egyoldali csiszolással. D alakú japán...

F-1122
Tojiro Shirogami Hammered Usuba 16,5 cm F-1126
Akció
96 300 Ft –14 %
81 900 Ft

Usuba japán konyhai kés. Kézzel kovácsolt 16,5 cm hosszú penge első osztályú japán Shirogami 2 acélból (más néven fehér papíracél), egyoldali csiszolással. D alakú japán...

F-1126
Tojiro Shirogami Hammered Usuba 18 cm F-1127
Akció
112 800 Ft –14 %
95 900 Ft

Usuba japán konyhai kés. Kézzel kovácsolt 18 cm hosszú penge első osztályú japán Shirogami 2 acélból (más néven fehér papíracél), egyoldali csiszolással. D alakú japán...

F-1127
Tojiro Shirogami Kamagata Usuba F-941 19,5 cm konyhakés
Akció
96 700 Ft –14 %
82 300 Ft

Usuba japán konyhai kés 19,5 cm hosszú pengével, első osztályú japán Shirogami acélból (más néven fehér papíracél). A D alakú magnóliafa nyél nagyon kellemes tapintású. A...

F-941
Satake Yoshimitsu HG8403W japán késkészlet
38 400 Ft

Japán késkészlet SK5 szénacélból, 62 HRC keménységig terjedő keménységgel. Tartalmaz 2 kést a Satake Yoshimitsu sorozatból. Magnólia fa markolat.

HG8403W
Satake Yoshimitsu Santoku 17 cm
Satake Yoshimitsu Santoku 17 cm
Pillanatnyilag nem elérhető
18 100 Ft

Japán kés Satake Yoshimitsu Santoku szénacélból, fa markolattal. A penge hossza 17 cm.

804-042
Tojiro Shirogami Hammered Deba 16,5 cm F-1121
78 900 Ft

Deba típusú japán konyhakés. Kézzel kovácsolt 16,5 cm hosszú penge első osztályú japán Shirogami 2 acélból (más néven fehér papíracél), egyoldali élezéssel. D alakú japán...

F-1121
Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 21 cm F-1123
78 900 Ft

Japán Yanagiba konyhakés. Kézzel kovácsolt 21 cm hosszú penge első osztályú japán Shirogami 2 acélból (más néven fehér papíracél), egyoldali csiszolással. D alakú japán...

F-1123
Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 27 cm F-1125
116 200 Ft

Japán Yanagiba konyhakés. Kézzel kovácsolt 27 cm hosszú penge első osztályú japán Shirogami 2 acélból (más néven fehér papíracél), egyoldali csiszolással. D alakú japán...

F-1125
Tojiro Shirogami Usuba F-919 konyhakés 18 cm
61 900 Ft

Japán Usuba konyhakés 18 cm hosszú pengével, amely prémium japán Shirogami acélból (más néven fehér papíracél) készült. A D-alakú magnóliafa markolat nagyon kellemes tapintású....

F-919
Tojiro Shirogami Yanagiba F-908 24 cm konyhakés
60 200 Ft

Hagyományos japán Yanagiba típusú konyhai kés 24 cm hosszú pengével, első osztályú japán Shirogami acélból (más néven fehér papíracél). A D alakú magnóliafa nyél nagyon kellemes...

F-908

Listairányítás elemei

összesen 23 termék

Miért érdemes éppen japán konyhakést választani?

Élesség: a japán kések kivételes élességükről és precíz vágásaikról ismertek. Gyakran magas minőségű acélból készülnek, ami hihetetlenül finom szeleteket tesz lehetővé. A vágás nemcsak simább, hanem hatékonyabb is lesz.

Pontosság: a japán kések a precíz vágások elérésére vannak tervezve, ami számos kulináris technika szempontjából kulcsfontosságú.

Pengék keménysége: sok japán kés esetében kulcsfontosságú a keményebb penge, ami csökkenti a kés élezésének gyakoriságát. Ezt a tulajdonságot különösen a mindennapi használat során értékelhetjük. Az európai késekhez képest a japán kések általában vékonyabb és könnyebb pengével rendelkeznek.

A választék sokszínűsége: a japán késektípusok széles választékából könnyedén válogathat. Minden kés egy adott feladatra van tervezve, például a japán Gyuto típus általános konyhai munkákhoz használható, a népszerű Debu halfilézéshez, az Usubu pedig zöldségek aprításához.

Esztétikus kialakítás: a japán kések többsége nemcsak funkcionális, hanem esztétikailag is igényes. Választhat elegáns, minimalista vagy luxus dizájnok közül.

Kiegyensúlyozott súlyelosztás: a japán kések a kiegyensúlyozottságra és a kényelmes fogásra helyezik a hangsúlyt, ami egész használat során biztosítja a kényelmes tartást. Ez a kiegyensúlyozottság megkönnyíti a használatot és csökkenti a fáradtságot hosszabb ideig történő használat során.

Kulturális örökség: Japán olyan ország, amely rendkívül nagy hangsúlyt fektet kulináris örökségére, és a késkészítő ipar sem kivétel. A hagyományok, a kézműves technikák és a modern innovációk ötvözete teszi a késeket az éles eszközök igazi ékkövává. A gyártási folyamatokat gyakran generációról generációra adják tovább.