Gyümölcs és zöldségkés

Kis konyhai kések, melyeket zöldség- és gyümölcmunkára terveztek. Szerkezetileg kisebb konyhai kések rövid pengével, amelyek rendkívül ügyesen megbirkóznak a hámozással, szeleteléssel és aprítással mindenféle gyümölcs és zöldség esetében. A zöldség- és gyümölcskések pengéje lehet sima vagy fogazott. Ezeknek a késeknek a pengéje általában 60 mm és 120 mm között van. A legtöbb esetben a penge egyenes, enyhén hajlított heggyel, ami megkönnyíti a nagyobb zöldségek feldolgozását.

Termékek rendezése

összesen 6 termék

Termékek listája

Böker Core Professional zöldségvágó kés 9 cm
21 510 Ft

Böker Core Professzionális konyhakés zöldségekhez X50CrMoV15 acélból, műanyag markolattal. A penge hossza 9 cm.

130810
Böker Core Wood Paring Knife zöldségkés 9 cm
34 900 Ft

Böker Core Wood konyhakés X50CrMoV15 acélból és diófa markolattal. A penge hossza 9 cm.

130715
Böker Core Wood hámozó kés 7 cm
Akció
31 500 Ft –14 %
26 900 Ft

Konyhakés Böker Core Wood hámozókés X50CrMoV15 acélból és diófa nyélből. A penge hossza 7 cm.

130725
Böker Core Wood zöldségvágó kés 9 cm
Akció
31 500 Ft –14 %
26 900 Ft

Böker Core Wood konyhakés zöldségekhez X50CrMoV15 acélból és diófa markolattal. A penge hossza 9 cm.

130710
Böker Core Professional hámozó kés 7 cm
Böker Core Professional hámozó kés 7 cm
Pillanatnyilag nem elérhető
23 900 Ft

Konyhakés Böker Core Professzionális hámozókés X50CrMoV15 acélból, műanyag markolattal. A penge hossza 7 cm.

130825
Dick 1905 Paring zöldségvágó kés
Dick 1905 Paring zöldségvágó kés
Pillanatnyilag nem elérhető
22 800 Ft

A Dick 1905 típusú konyhai kés egy kisebb, 9 cm-es pengehosszúságú, univerzális kés a közös konyhai tevékenységekhez, különösen alkalmas zöldségek és gyümölcsök megmunkálására....

8194709

Listairányítás elemei

összesen 6 termék

Miért érdemes éppen zöldség- és gyümölcskést választani?

Vágások pontossága: A kések esetében nagyon fontos a kellően éles és pontos penge, ami lehetővé teszi a tiszta vágásokat még kisebb gyümölcs- és zöldségdarabok szeletelésekor is. Ilyen pontosság különösen fontos a finomabb alapanyagok, például a paradicsom vagy a bogyós gyümölcsök feldolgozásánál.

Sokoldalúság: A zöldség- és gyümölcskések pengéje lehet sima vagy fogazott. A sima pengéjű kések kiválóak hámozáshoz és daraboláshoz, míg a fogazott késeket kenyér vagy citrusfélék szeletelésére lehet használni.

Ergonomikus kialakítás: A kések gyakran ergonomikus markolattal rendelkeznek, amely jobb irányítást és stabilitást biztosít vágás közben, csökkentve a kéz túlterhelésének és az esetleges vízhólyagok kialakulásának kockázatát.

Biztonság munka közben: A megfelelő kés használata növelheti a vágás közbeni biztonságot. A kis markolat szilárd fogása esetén kisebb a valószínűsége, hogy a kés kicsússzon a kézből, így megelőzhetők a véletlen sérülések.

Esztétikai funkció: A kések elengedhetetlenek az ételek előkészítésénél, amikor esztétikailag vonzóbb tálalásra van szükség. Finomabb vágásokat biztosítanak, kiemelve kulináris alkotásai összképét.

Könnyű karbantartás: A gyümölcs- és zöldségkések viszonylag egyszerűen karbantarthatók, és egyes modellek akár mosogatógépben is moshatók. A legjobb vágási tulajdonságok megőrzése érdekében ne feledkezzen meg a penge rendszeres finomításáról fenőacél segítségével, valamint az időnkénti élezésről.

Hatékonyság: A megfelelően tervezett kések használatával jelentősen felgyorsíthatja a főzést, ami nagyban növeli a mindennapi ételkészítés hatékonyságát.