ESEE 5 1095 OD Green Micarta, Black Sheath

Kód: RC5PBK
108 300 Ft 85 276 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (2 db)
Várható kézbesítés:
17.4.2024
Szállítási lehetőségek

Az ESEE Model 5 egy kés, amelyet a katonai SERE (Survival, Evasion, Resistance and Escape) oktatók terveztek túlélési késként a lelőtt pilóták számára. A kés teljes mérete és tömegessége, amellyel bármilyen feladatot elláthat a természetben, szintén megfelel ennek a célnak. Az 1095 szénacélból készült 13,3 cm-es penge fekete porbevonattal és lapos élezéssel rendelkezik. A penge vastagsága legfeljebb 6,35 mm, hogy a kés lehető legnagyobb ellenállását biztosítsa nehéz munka során. Mivel szénacél, a penge hajlamos korrodálódni és elkapni a patinát, különösen a késen és azokon a helyeken, ahol a felületi felület idővel megtörik. Ezért ajánlatos az acélt olajjal kezelni. A markolat micartáből készül, mélyedéssel, amely fa dörzsölésével tüzet okozhat, ún. íjfúró. A kés fókuszált üvegtörővel van felszerelve. Fekete műanyag tok kapcsos akasztással.

Gyors kézbesítés
Gyors kézbesítés
Szállítás minden munkanapon.
Hűségkedvezmény
Hűségkedvezmény
A regisztrált vásárlóinknak törzsvásárlói kedvezményeket készítettünk akár 10% kedvezményig.
Egyediség garanciája
Egyediség garanciája
A termékeket egyenesen a gyártótól vagy a hivatalos viszonteladóktól rendelitek.

Termék részletes leírása

Semmilyen termékleírás nem érhető el

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Outdoor kések
Késpenge hossz kategória: 12,00 - 14,99 cm
Acél fajtája: Szénacél
Penge anyaga: 1095 (C100, XC100)
Markolat anyaga: Micarta
Tok: Műanyag
Teljes hossz: 27,94 cm
Penge hossza: 13,33 cm
Penge vastagsága: 6,35 mm
Penge formája: Drop Point

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Az ESEE kések története 1997-re nyúlik vissza, amikor Mike Perrin és Jeff Randall egyesültek, és létrejött a Randall's Adventure Training. Hamarosan szerződést kötöttek a perui légierővel, hogy a perui amazonasi dzsungelben tanítsák a túlélés művészetét. Néhány Dél-Amerikában töltött év után visszatértek az Egyesült Államokba. Öt évvel azután, hogy megtervezték a RAT késcsaládot az Ontario Knife Company számára, megalapították az ESEE társaságot.

Az ESEE jelenleg fogalom a késgyártó iparban. Az ESEE kések tartósságukról, funkcionalitásukról, kompromisszumok nélküli minőségéről és kemény felhasználási képességükről ismertek.